Chefi la cuțite, 25 noiembrie 2025. A șasea amuletă a fost pusă în joc de Irina Fodor. Ce probă dificilă au primit cei patru chefi
Competiția devine tot mai strânsă pe zi ce trece! Chefii încearcă să demonstreze că sunt cei mai buni și reușesc să obțină cât mai multe amulete care le vor face parcursul mai simplu, odată ce vor avea echipe. Irina Fodor a venit cu o mare provocare pentru ei, iar degustătorul este o personalitate importantă din România.
- A șasea amuletă a fost pusă în joc de Irina Fodor
- Ce probă dificilă au primit cei patru chefi
Irina Fodor a pus în joc a șasea amuletă pentru cei patru chefi care își doresc să fie cei mai buni. Proba anunțată este foarte dificilă, fiind nevoiți să gătească cu un număr redus de ingrediente. Invitatul care va degusta mâncarea este o personalitate importantă în România, mai ales în industria de fashion.
Ce prevede a șasea amuletă
Competiția Chefi la cuțite devine tot mai acerbă, iar jurații se întrec pe ei cu preparate gustoase pentru a acumula cât mai multe amulete. Pe de altă altă, oferă și cuțite concurenților care gătesc senzațional și le încântă papilele gustative.
Irina Fodor le-a prezentat chefilor amuleta a șasea care a fost pusă în joc. Câștigătorul o poate folosi în orice momente în competiție și îi va încurca pe rivali, încetinindu-le ritmul.
„Concurenții echipelor adverse vor fi legați doi câte doi, inclusiv cu cheful dacă există număr impar” este amuleta pusă în joc de Irina Fodor.
Chefii au avut parte de o mare surpriză. Proba a fost una dificilă, mai ales că ingredientele pe care au trebuit să le folosească au fost reduse. Printre ele s-au numărat lactatele, zarzavatul, carne fiartă, iar uleiul într-o cantitate redusă.
Invitatul special care va degusta preparatele chefilor este o persoană importantă în România. Aceștia au considerat că va fi o provocare și mai mare după ce au aflat că din farfuriile lor va mânca designerul Cătălin Botezatu.
„Am mai avut noi probe grele la viața noastră, dar astăzi cred că este una dintre cele mai grele, dacă nu, chiar cea mai grea. Am așa o presimțire că e foarte dificil. Tema de astăzi se numește regim special. Mă refer la unul cu adevărat special. Vorbim de un regim foarte strict. Degustătorul nostru de astăzi are un număr destul de restrâns de ingrediente. Puteți să vă folosiți de lapte, iaurt, ceaiuri, siropuri, zarzavat. În privința cărnii, puteți folosi carnea extrem de slabă. Carnea de vită poate fi doar rasol, puiul doar gătit pe grătar sau fiert, peștele trebuie să fie slab și fiert. Legumele trebuie să fie și ele fierte. Puteți folosi brânză telemea fără sare, cașcaval sau ou, dar fără gălbenuș. Albușul poate fi folosit, dar gătit doar la abur. Totul fără grăsime. Prăjituri, dacă faceți dulce, doar aluat uscat. Ulei de măsline și unt foarte puțin. Va fi greu pentru un chef să gătească cu atât de puține ingrediente și să gătească pentru un chef de top. Veți găti pentru Cătălin Botezatu. Vine să mănânce preparatele voastre.
Cum au reacționat chefii
Chefii au considerat că va fi o mare provocare rețeta pe care o au de făcut. Richard Abou Zaki este convins că designerul a avut ocazia să guste diverse bucătării internaționale, astfel că preparatul trebuie să fie special.
„Nu am mai gătit niciodată pentru el și știu cât este de vehement și de wow”,
„Sigur a călătorit în toată lumea și a avut ocazia să guste din toate bucătăriile și ceva mai complex, ceva mai fine-dining. Wow, va fi o tensiune mari astăzi pentru noi”, a spus chef Richard Abou Zaki.