Chefi la cuțite, sezonul 16. Alexandru Colceriu, preparat inedit: "Nu am văzut pe nimeni să facă așa ceva." Ce au spus jurații
Publicat pe 17.11.2025 la 21:43 Actualizat pe 17.11.2025 la 21:43
În cel de-al doilea episod al sezonului 16 Chefi la cuțite, difuzat astăzi, 17 noiembrie 2025, Alexandru Colceriu a uimit jurații cu un preparat inedit. Fermierul în vârstă de 63 de ani, pasionat de gastronomie, a pregătit o rețetă surprinzătoare care i-a adus trei cuțite.
- Alexandru Colceriu, preparat surpriză
- Ce au spus jurații
- Câte cuțite a obținut
Alexandru Colceriu a la Chefi la cuțite pregătit să demonstreze că experiența sa în bucătărie poate face diferența. A pregătit pentru jurați un preparat ceva mai neobișnuit și a reușit să treacă în etapa următoare.
Alexandru Colceriu, preparat inedit pentru jurați
Alexandru Colceriu, un concurent în vârstă de 63 de ani a adus un preparat inedit în sezonul 16 al emisiunii Chefi la cuțite.
Fermier din București, pasionat de gastronomie și sport, Alexandru a explicat că a venit în competiție pregătit să surprindă.
„Sunt Alexandru Colceriu, am 63 de ani și în seara asta o să facem ceva ce nu a văzut România până acum", a spus el cu încredere. „Nu am văzut pe nimeni să facă așa ceva. Sunt fermier, cultiv cartofi, dar nu știu să fac cartofi prăjiți. Nu îmi ies niciodată. Cultiv niște cartofi mai speciali, cu miezul mov.”, a spus concurentul.
Bărbatul spune că a venit la Chefi la cuțite după ce, văzând emisiunea de acasă, prietena sa l-a îndemnat să participe.
„În seara asta fac o idee de-a mea pe care o practic de mai mult timp. Să vedem ce o să iasă, dacă plec acasă cu un cuțit sau nu,” a spus el.
Ajuns în fața juraților, concurentul le-a spus acestora că a fost sportiv de performanță, fiind campion național de canotaj la juniori.
„Am făcut sport de performanță, canotaj academic… Am fost de patru ori campion național la juniori. (...) Sunt din București și am plecat din România cu șase luni înainte de Revoluție,” a mai spus concurentul.
Ce a gătit Alexandru Colceriu. Preparatul i-a adus trei cuțite
Preparatul lui Alexandru Colceriu pentru Chefi la cuțite a fost: mici Wellington. Deși ideea a fost apreciată de jurați, execuția nu a fost perfectă.
„Eu am apreciat foarte mult ideea și pentru asta am și dat un cuțit, pentru idee. Aici trebuie muncit mai mult, pe rețeta asta”, a spus chef Richard Abou Zaki.
Chef Ștefan Popescu a avut o părere diferită: „Pentru mine este o idee interesantă, dar nu este bine făcută. Foietajul încă este crud la mine în farfurie și nu am putut să ofer un cuțit.”
Alexandru Colceriu a primit cuțite din partea altor doi chefi care au apreciat ideea sa, chiar dacă preparatul nu a fost perfect.