Coaste de porc cu miere și soia la cuptor. Trucurile lui Chef Horia Manea pentru o carne fragedă
Publicat pe 19.02.2025 la 10:24 Actualizat pe 19.02.2025 la 10:24
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, quesadilla cu chorizo și legume, un fel principal, coaste de porc cu miere și soia la cuptor, și un desert, orez cu lapte, scorțișoară și dulceață.
- Coaste de porc cu miere și soia la cuptor
- Cum să le gătești pentru a rămâne fragede
Quesadilla
- Lipii
- Chorizo
- Ardei gras
- Porumb
- Fasole roșie
- Brânză cheddar
- Năut
- Iaurt grecesc
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
- Boia dulce
- Unt
Se pregătește sosul amstecând iaurt grecesc, ulei de măsline, sare, piper și boia dulce. Într-o tigaie încinsă, se pun la călit fasolea roșie, năutul, ardeiul și salamul chorizo. În aceeași tigaie, în sucul rezultat, se pune lipia, se adaugă cheddarul și ingredientele călite anterior. Se împăturește lipia și se lasă la prăjit până devine aurie.
Coaste de porc cu miere și soia
- Coaste
- Stoc legume
- Ulei de măsline
- Usturoi
- Piper roșu
- Anason stelat
- Miere
- Sos de soia
- Oțet de orez
- Vin alb
- Ceapă verde
Se pregătește un stoc de legume. Se pun la fiert țelina, morcovul, ceapa, uleiul de măsline, sarea. Între timp, se gătesc coastele. Se condimentează cu sare și se prăjesc la foc mediu.
Peste carne, se adaugă ghimbir, usturoi, boabe de piper roșu, anason, boia dulce, miere, oțet de orez, ceapă verde, sosul de soia, vinul alb și se lasă până se evaporă alcoolul.
Ulterior, într-o tavă, se adaugă stoc de legume și coastele, și se introduc la cuptor, pentru 30 de minute, la 200 grade. După ce s-au gătit suficient timp la cuptor, se trec din nou pe foc, până scade sosul.
Orez cu lapte, scorțișoară și dulceață
- 900 gr. Lapte
- 100 gr. Zahăr
- 200 gr. Orez
- Vanilie
- Coajă lămâie
Se pun la fiert laptele, zahărul, coajă de lămâie, esența de vanilie. După aproximativ două minute, se adaugă și orezul. Se lasă la fiert până se încheagă. Se adaugă scorțișoară deasupra. Orezul cu lapte este gata de servit.