Cum gătești cea mai bună supă cremă broccoli după rețeta lui chef Horia Manea. Secretul pentru un preparat cremos
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, franțuzesc, format dintr-un starter, supă cremă de broccoli, un fel principal, cartofi franțuzești, și un desert, cremă de zahăr ars.
- Rețeta lui chef Horia Manea de supă cremă broccoli
- Secretul pentru un preparat cremos
Supă cremă broccoli
Ceapă galbenă – 1 buc
Cartofi – 2 buc
Broccoli – 1 buc
Ulei extravirgin – 50 ml
Sare
Piper
Mod de preparare:
Broccoli, ceapa și cartofii tăiați cubulețe se fierb cu ulei de măsline, sare și piper. Se acoperă cu un capac. După fierbere, se scurge o parte din apă, se adaugă unt, smântână lichidă și se pasează cu un blender vertical până devine cremă.
Cartofi franțuzești
Cartofi – 800 gr.
smântănă acră minim 25% - 400 gr.
cașcaval 300 gr.
Telemea sărată – 400 gr.
ouă – 3 buc.
sare
piper
Mod de preparare:
Cartofii se fierb cu sare, apoi se decojesc. Într-un bol, se amestecă telemea rasă, smântâna, ouăle, sare și piper. Cartofii se așază în tavă, alternând straturi de cartofi și umplutură. La final, se presară cașcaval ras și se dau la cuptor până se formează o crustă aurie.
Cremă de zahăr ars
- smântănă de gătit peste 25% - 500 ml.
- gălbenuș ou – 6 buc
- zahăr pudră – 75 gr.
- esență vanilie – 38 ml.
- zahăr
Se încălzește smântâna lichidă cu zahărul la foc mediu până când zahărul se topește. Ouăle se separă, iar gălbenușurile se adaugă în compoziție după ce aceasta se răcește ușor. Se adaugă esența de vanilie. Amestecul se toarnă în boluri termorezistente, așezate într-o tavă cu apă, și se coace la 150°C. După coacere, se presară zahăr deasupra și se caramelizează cu o torță specială.