Cum să faci cei mai gustoși cârnați de casă. Chef Horia Manea, rețetă pas cu pas
Publicat pe 22.12.2025 la 11:59 Actualizat pe 22.12.2025 la 11:59
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet format dintr-un starter, colac de casă, un fel principal, cârnați de casă, şi un desert, plăcintă cu brânză dulce.
- Rețeta ideală de cârnați de casă
- Cum să facă cea mai gustoasă plăcintă cu brânză dulce
Colac de casă
100 g făină
300 ml lapte
5 ouă
25 g drojdie
600 ml apă
30 ml ulei
50 g zahăr
20 g sare
Amestec de gălbenuș cu lapte
Se amestecă făină, sare, zahăr, 5 ouă, drojdie, apă, lapte și ulei, în mai multe ture. Aluatul se frământă în jur de 30-40 de minute și se lasă o oră la dospit. Apoi, se împarte egal, se împletește, se formează colacul, se unge cu un amestec de ou și lapte și se lasă la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute.
Cârnați de casă
3000 g carne de porc
60 g sare
15 g piper
25 g boia
50 g usturoi
225 ml apă
Mațe de oaie sau porc
Carnea tocată de porc se amestecă cu usturoi, sare, piper și boia. Apoi, se toarnă apă. Cu ajutorul mașinii de tocat, se vor umple mațele. Cârnații se prăjesc în ulei încins.
Plăcintă cu brânză dulce
400 g foi de plăcintă
3 ouă
500 g brânză dulce
150 g zahăr
50 g stafide
10 g zahăr vanilat
100 ml ulei
50 ml lapte
Se amestecă brânza, zahărul, ouăle, zahărul vanilat și laptele. Foile de plăcintă se ung cu ulei, se adaugă umplutura și se rulează. Plăcinta se introduce la cuptor, la 180 de grade, pentru 25 de minute.