Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Pasărea. A fost adusă de pe Muntele Athos. Mii de oameni au venit să se roage în doar câteva zile
În ultimele zile, Mănăstirea Pasărea a devenit neîncăpătoare pentru cei care au venit să se roage la icoana făcătoare de minune a Maicii Domnului Prodomița. Este o copie a originalului și a fost adusă de pe Muntele Athos.
- Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Pasărea
- A fost adusă de pe Muntele Athos
Pe 30 august, o icoană făcătoare de minuni a fost adusă la Mănăstirea Pasărea, una dintre mănăstirile cunoscute printre cei care nu își găsesc liniștea sau vor să scap de necazuri. Icoana Maicii Domnului Prodomița, o copie a originalului, a fost adusă de pe Muntele Athos și va rămâne pentru totdeauna la Mănăstirea Pasărea.
Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Pasărea
În aceeași zi în care a fost adusă Icoana Maicii Domnului Prodomița, a fost adusă și o copie după Darurile Magicilor tot de la Muntele Athos. Icoana Maicii Domnului Prodomița se numără printre icoanele unice, pentru că nu a fost făcută de mâna omului.
„Patrimoniul duhovnicesc al Mănăstirii Pasărea s-a îmbogățit cu încă două odoare sfinte: Icoana Maicii Domnului Prodomița, copie după originalul din Sfântul Munte Athos, Schitul românesc Prodromu, și Darurile Magicilor (...) Aceste sfinte odoare vor fi pentru maicile și surorile din mănăstirea noastră, dar și pentru toți credincioșii care se vor ruga cu credință și evlavie izvor de sfințenie, tămăduire și vindecare de boli sufletești și trupești, ajutor, putere în ispite, în încercări și în necazuri și mai presus de toate bucurie, pace și mântuire”, a spus măicuța Mihaela de la Mănăstirea Pasărea.
Credincioșii au venit să se roage din primele zile
Chiar dacă icoana va rămâne definitiv la Mănăstirea Pasărea, încă din prima zi de când a fost adusă de la Muntele Athos, credincioșii au venit să se închine. La intrare în mănăstire, mai este și racla cu moaștele celor 18 sfinți, care a fost sfințintă anul trecut.
„Cu ajutorul lui Dumnezeu, au venit mulți credincioși să se închine și fiecare își dobândește după credința pe care o au. A fost lucrată de maicile din mănăstirea noastră și a fost sfințită de către Preafericitul Părinte Daniel anul trecut (n.r. racla cu moaștele celor 18 sfinți)”, a mai spus măicuța Mihaela.