Jurații de la Chefi la cuțite, detalii din culisele emisiunii, înainte de Marea Finală. Cum a fost competiția pentru Richard Abou Zaki sau Alexandru Sautner
Chef Orlando Zaharia, Chef Alexandru Sautner, Chef Richard Abou Zaki, Chef Ştefan Popescu au spus „Da” provocării Chefi la cuțite și au avut parte de o experiență provocatoare. În această seară va avea loc Marea Finală a sezonului 13, iar jurații au făcut dezvăluiri cu privire la modul în care au făcut față competiției.
- Jurații de la Chefi la cuțite, detalii din culisele emisiunii, înainte de Marea Finală
- Cum a fost competiția pentru Richard Abou Zaki sau Alexandru Sautner
Emisiunea Chefi la cuțite sezonul al 13-lea a venit cu o surpriză pentru telespectatori. Jurații s-au schimbat, iar cei patru jurați Chef Orlando Zaharia, Chef Alexandru Sautner, Chef Richard Abou Zaki, Chef Ştefan Popescu și-au demonstrați abilitățile în bucătărie. Diseară, 15 mai 2024 va avea loc Marea Finală.
Ce spun chefii despre competiție
Sezonul 13 a venit cu o mulțime de provocări pentru cei patru jurați Chef Orlando Zaharia, Chef Alexandru Sautner, Chef Richard Abou Zaki, Chef Ştefan Popescu. Aceștia au jurizat farfuriile concurenților și au format cele mai bune echipe cu care să ajungă în finală. În această seară se va afla marele câștigător al emisiunii.
Chef Richard Abou Zaki și-a dedicat întreaga viață bucătăriei, reușind să obțină și o stra Michelin. Chef-ul mărturisește că experiența este complexă și provocatoare, dar i-a adus multă satisfacție, după ce s-au încheiat filmările. De-a lungul timpului, a pus accent pe tehnică și perfecțiunea parfuriilor, lucru pe care l-a insuflat și concurenților din echipa sa.
„A fost extrem de complexă și mișto. Nu mă așteptam să mă prindă așa de mult cum m-a prins. Eu chiar am ajutat concurenții și am încercat să-i aduc către victorie, la fel cum fac în fiecare zi la restaurant, cu maximă adrenalină, tehnică și perfecțiune, o mare identitate care mă reprezintă mereu. Eu mi-am dedicat viața acestei meseri și am încercat să transmit mesajul ăsta. Chestia cea mai importantă era să ajungă un mesaj la ei și acasă, că Chefi la cuțite nu e doar un show cultural, este și un proces cultural la care este nevoie de timp”, a spus chef Richard Abou Zaki la Neatza.
Alexandru Sautner a dat tot ce a putut pentru a-i pregăti pe concurenții care au ajuns în finală. Chef-ul are o vastă experiență în bucătărie, astfel că deține o mulțime de informații pe care le-a pus în aplicare în timpul competiției. Reunoaște că a fost o mare provocare, iar în primele nopți de filmare nu a putut să doarmă.
„În general a fost o experiență mult mai frumoasă decât mă așteptam. Au fost multe emoții la început, adrenalină nu mai vorbesc. Primele trei nopți nu puteam să dorm. Ajungeam la 3-4 dimineața și mă gândeam ce-am făcut, cum a fost, am făcut bine, nu am făcut bine. Când mă uitam la ceas se făcea 8”, a povestit Alexandru Sautner.
Orlando Zaharia reunoaște că este o fire competitivă
Orlando Zaharia a ajuns în semifinală cu toată echipa formată trei concurenți, după ce a câștigat proba. Chef-ul mărturisește că are și cuțitul de aur și este sigur că va ajunge în finală. Este o fire competitivă, iar emisiunea a fost perfectă, deoarece îi plac provocările foarte mult.
În timpul filmărilor pentru show, a reușit să cunoască oameni noi care i-au devenit prieteni și să creeze numeroase legături care îi vor fi benefice pe viitor.
„Cuțitul meu de aur este în semifinală și sigur intră și în finală. Eu sunt o persoană competitivă, m-am băgat în orice. Am concurat oriunde, am făcut orice. A fost shutdown ce s-a întâmplat aici. Zi de zi mă redescopăr, descopăr lucruri noi. Îmi dau seama ce capacități am și capacități avem toți. Am descoperit oameni noi, colegi noi, prieteni noi. Pe unii îi iubesc mai mult, pe alții mai puțin. Eu sunt bipolar și trec de la o stare la alta și iau realitatea așa cum este”, a povestit și Orlando Zaharia la Neatza.
Cu toate că Ștefan Popescu nu a avut echipă în battle-uri, show-ul a fost o provocare și pentru el. A avut un rol important de-a lungul competiției și i-a ajutat pe ceilalți chefi.
„Am fost un pic relaxat. Nu m-am concentrat suficient. A fost dificil, a fost intens, una e să gătești în bucătăria pe care o cunoști și alta e o nouă bucătăie. A fost provocator, s-au gătit într-o oră preparate ideale, uneori ies, alteori nu. Așa este și meseria, uneori reușești, uneori nu”, a spus și Ștefan Popescu.