Orez cremos cu creveți și porumb. Rețeta delicioasă a lui Chef Horia Manea
Publicat pe 12.11.2025 la 19:11 Actualizat pe 12.11.2025 la 19:11
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, rondele crocante de zucchini, un fel principal, orez cremos cu creveţi şi porumb, și un desert, prăjitură cu foi de plăcintă şi afine.
- Rețeta lui Chef Horia Manea de orez creveți cu creveți și porumb
- Cum să îl pregătești
Rondele crocante de zucchini
- 300 g zucchini
- 135 g pesmet
- 90 g parmezan ras
- 10 g amidon de porumb
- 125 g iaurt grecesc
- 15 ml sos de soia
- 5 g pudră de usturoi
- 3 g boia dulce
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Zucchini se taie în felii. Se scoate miezul. Inelele se asezonează cu parmezan, amidon, pesmet şi ulei de măsline. Se lasă la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade. Se serveşte alături de sosul format din iaurt, sare, piper, sos de soia şi parmezan.
Orez cremos cu creveţi şi porumb
- 450 g creveţi
- 2 g boia dulce
- 2 g oregano
- 2 g usturoi pudră
- 1 ceapă
- 5 căţei usturoi
- 450 g porumb dulce
- 250 g orez basmati
- 75 g unt
- 700 ml supă de legume
- 360 ml smântână de gătit
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Creveţii se asezonează cu sare, piper, pudră de usturoi, boia dulce şi puţin ulei de măsline. Se prăjesc. În sucul rezultat, se călesc ceapa şi usturoiul. Se presară sare, piper, oregano, pudră de usturoi şi boia dulce. Se adaugă orezul, porumbul, supa de legume şi smântână de gătit. Se lasă 10 minute la fiert. Se continuă cu extra smântână de gătit şi unt pentru cremozitate.
Prăjitură cu foi de plăcintă şi afine
- 300 g foi de plăcintă
- 150 g iaurt grecesc
- 2 ouă
- 300 g zahăr
- 90 ml zeamă de lămâie
- Coajă de lămâie
- 5 ml esenţă de vanilie
- 5 g praf de copt
- 300 g afine
- 50 ml apă
- 200 g zahăr
- 250 ml apă
- Coajă de la 2 lămâi
Afinele se lasă la fiert, împreună cu apa şi zahărul. În paralel, se pregăteşte siropul, amestecând apă, coajă de lămâie şi zahăr, pe foc. Apoi, pentru aluat, se amestecă zahărul, două ouă, esenţă de vanilie, iaurtul, zeama de lămâie, praful de copt şi coajă de lămâie. La final, se adaugă și foile de plăcintă, fărâmiţate.
Compoziţia se mută într-o tavă tapetată cu unt şi făină. Se adaugă dulceaţa de afine rezultată. Se introduce la cuptor la 180 de grade.