Papricaş de pui după rețeta lui Chef Horia Manea. Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un preparat delicios
Publicat pe 18.08.2025 la 11:51 Actualizat pe 18.08.2025 la 11:51
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, sărăţele crocante cu pastă de ton, un fel principal, papricaş de pui, şi un desert, brioşe cu mere, iaurt şi ghimbir.
- Cum să faci papricaș de pui delicios, ca în bucătăria lui Chef Horia Manea
- Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a obține un preparat delicios
Rețetă sărăţele crocante cu pastă de ton
Ingrediente:
1 aluat foitaj
20 g unt topit
100 g ton în ulei
75 g fasole albă din conservă
50 ml supă de legume sau apă
Ulei de măsline
Sare
Piper
Rozmarin proaspăt
Unt topit
2 căşei usturoi
Mod de preparare:
Aluatul foitaj se împarte egal. Bucăţile se ung cu unt topit şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă în cuptor pentru 7 minute, la 180 de grade. Între timp, se pregăteşte pasta de ton, amestecând, la foc mic, usturoi, rozmarin proaspăt, fasole şi apă. Se lasă la fiert 3-4 minute. Apoi, fasolea şi conserva de ton în ulei se amestecă într-un blender până rezultă o pastă omogenă. Se monteză sărăţelele, adăugând pastă de ton între două bucăţi de aluat foitaj.
Rețetă papricaş de pui
Ingrediente:
300g pulpe de pui
3 cepe
2 căţei de usturoi
1 cartof
1 ardei gras
2 roşii
80 ml ulei
5 g boia dulce
15 g pastă de tomate
1 legătură pătrunjel
Sare
Piper
100 g făină
1 ou
50 g unt
Mod de preparare:
Pulpele de pui se condimentează cu sare şi piper şi se pun la prăjit în ulei de măsline. Peste sucul rezultat, se adaugă ceapă, usturoi, ardei gras şi se lasă la călit. Se condimenează cu boia dulce şi sare. Se adaugă roşiile, pastă de tomate, apă şi cartofii. Se scot cartofii şi se adaugă puiul. Cartofii se pisează cât încă sunt fierbinţi. Se adaugă un ou şi se încorporeză făină. Apoi, se formează găluştile şi se introduc în papricaş. Se adaugă unt şi se presară pătrunjel.
Rețetă brioşe cu mere, iaurt şi ghimbir
Ingrediente:
3 mere
125 g iaurt
180 g zahăr
150 g făină
30 ml ulei de floarea-soarelui
4 ouă
20 hg unt
7 g drojdie
4 g ghimbir pudră
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător, cu ajutorul unui mixer, se amestecă ouăle şi zahărul. Apoi, se încorporează făina, drojdia, iaurtul şi ghimbirul. Aluatul se mută într-o tavă de brioşe tapetată cu unt. Se adaugă mere. Se introduc pentru 12-14 minute la cuptor.