Paste cu ricotta și roșii cherry. Rețeta simplă a lui Chef Horia Manea pe care să o încerci
Publicat pe 02.09.2025 la 11:54 Actualizat pe 02.09.2025 la 11:54
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată de pepene cu brânză feta şi avocado, un fel principal, paste cu ricotta şi roşii cherry, şi un desert, chec cu lămâie.
- Paste cu ricotta și roșii cherry după rețeta lui Chef Horia Manea
- Cum să le pregătești
Salată de pepene cu brânză feta şi avocado
- 450 g pepene roşu
- 1 avocado
- 100 g brânză feta
- 1 ceapă roşie
- Mentă
- 15 ml zeamă de lămâie
- 10 g miere
- 10 g muştar
- 2 g chilli
- Sare
- Piper
- Uleide măsline
Într-un bol încăpător, se amestecă pepenele, avocadoul, brânza feta şi ceapa roşie. Se pregăteşte dressingul, amestecând muştar, miere, chilli, sare, zeamă de lămâie. Salata se amestecă împreună cu sosul.
Paste cu ricotta şi roşii cherry
- 200 g spaghete
- 250 g roşii cherry
- 2-4 căţei de usturoi
- 3 g chilli
- 80 g ricotta
- 50 g parmezan
- Busuioc proaspăt
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Roşiile, împreună cu un praf de sare, ulei de măsline şi usturoi, se introduc la cuptor la 230 de grade, pentru 10 minute. Apoi, se amestecă într-un blender până rezultă o pastă. Sosul se adaugă într-o tigaie, se lasă la foc mic, se adaugă sare, busuioc proaspăt, pastele şi ricotta. Se lasă la fiert încă 2-3 minute şi se adaugă parmezan.
Chec cu lămâie
- 125 g făină
- 50 g făină de migdale
- 10 g praf de copt
- 100 g zahăr tos
- 180 g iaurt grecesc 10%
- 5 ml esenţă vanilie
- 2 ouă
- 120 g zahăr pudră
- 10 g coajă de lămâie
- 40-50 ml suc de lămâie
- Unt şi făină pentru tapetat tava
Ouăle se bat împreună cu zahărul tos şi zahărul pudră. Apoi, se încorporează iaurtul, esenţa de vanilie, zeama de lămâie, coaja de lămâie, praful de copt, făina de migdale şi făina normală. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu unt şi făină. Tava se introdude la cuptor pentru 25-30 de minute.