Paste cu sos de ardei copt și roșii, după rețeta lui Chef Horia Manea. Cum să obții un preparat delicios
Publicat pe 13.05.2025 la 09:51 Actualizat pe 13.05.2025 la 09:51
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, creveți cu sos chimichurri, un fel principal, paste cu sos de ardei copt și roșii, şi un desert, budincă de căpșuni.
- Rețeta lui Chef Horia Manea de paste cu sos de ardei copt și roșii
- Cum să obții un preparat delicios
Creveți cu sos chimichuri
- Cozi creveți
- Ulei de măsline
- Usturoi – 2,3 catei
- Sare – 5 gr.
- Piper – 5 gr.
- Boia afumată
- Zeamă de lămâie
- Pătrunjel – 1 legatura
- Coriandru – 1 legatura
- Ulei de măsline – 60 ml.
- Usturoi – 2,3 catei
- Vin roșu – 30 ml.
- Miere – 20 gr.
- Sare
- Oregano
Creveții se asezonează cu ulei de măsline, oregano, usturoi, sare, piper, boia dulce și zeamă de lămâie.
Între timp, se pregătește sosul chimichurri, amestecând într-un blender pătrunjel, vin roșu, oregano, boia dulce, miere, zeamă de lămâie, usturoi și ulei de măsline. Creveții se prăjesc și se servesc alături de sos.
Paste cu sos de ardei copt și roșii
- Ardei copt – 200 gr.
- Roșii uscate – 50 gr.
- Tofu – 300 gr.
- Parmezan – 50 gr.
- Usturoi – 2,3 catei
- Sare
- Boia dulce
- Paste – 200 gr.
Într-un blender, se amestecă ardeiul copt, tofu, usturoi, roșii uscate, ulei de măsline, apă de la paste. Se condimentează cu sare, piper și boia dulce. Într-o tigaie, la foc mic, se adaugă sosul, parmezan și pastele. Se lasă la fiert încă 5 minute, se presară parmezan și pătrunjel.
Budincă de cireșe
- 500 gr. cireșe
- Zahăr pudră – 25 gr.
- Unt – 150 gr.
- Ouă – 6 buc.
- Zahăr – 150 gr.
- Pesmet – 120 gr.
- Scorțișoară – 10 gr.
Albușurile se bat spumă tare. Separat, se amestecă untul, gălbenușurile, zahărul, scorțișoara și pesmetul. Se adaugă căpșunile amestecate cu zahăr și albușurile. Compoziția se mută într-o tavă tapetată cu unt și pesmet și se introduce la cuptor pentru 30 de minute, la 170 de grade.