Paste cu ton și ceapă după rețeta lui Chef Horia Manea. Secretul pentru un preparat delicios
Publicat pe 30.04.2025 la 09:20 Actualizat pe 30.04.2025 la 09:20
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format ditr-un starter, edamame păstăi cu sos chilli, un fel principal, paste cu ton și ceapă şi un desert, ovăz sfărâmicios cu căpșune.
- Cum faci cele mai bune paste cu ton
- Secretul pentru un preparat delicios
Edamame păstăi cu sos chilli
Păstai de edamame – 300 gr.
Ulei de susan sau de floarea soarelui – 15 ml.
Usturoi – 2,3 catei
Sos de soia – 15 ml.
Sos sriracha sau alt sos iute – 15 ml.
Miere – 20 gr.
Sare mare
Semințe de susan
Păstăile de edamame se fierb pentru 5 minute. Ulterior, se trag la tigaie în sosul format din ulei de susan, sos de soia și sriracha, miere, un praf de sare și usturoi. Se presară susan.
Paste cu ton și ceapă
Paste – 200 gr.
Conserva ton in ulei – 1 buc.
Ceapa alba – 1 buc.
Usturoi – 2,3 catei
Ulei de masline
Ardei iute ( optional )
Parmezan 35 gr.
Pastele se fierb pentru 8-9 minute. Între timp, se pregătește sosul. Se pun la călit ceapa și usturoiul. Se adaugă tonul, sosul de roșii, parmezanul și ardeiul iute. După ce sosul s-a îngroșat suficient, se adaugă pastele și untul. Se presară pătrunjel.
Ovăz sfărâmicios cu căpșune
Căpșune – 750 gr.
Zeamă de lămâie – 20 ml.
Sirop de arțar sau miere – 50 ml.
Ovăz – 150 gr.
Făină de migdale – 100 gr.
Scorțișoară – 10 gr.
Sirop de arțar – 60 ml.
Unt topit – 70 gr.
Frișcă – 150 gr.
Se amestecă ovăzul, făina de migdale, scorțișoară, siroul de arțar și untul topit. Mixul format se adaugă peste căpșuni. Tava se introduce la cuptor pentru 180 de grade, până când capătă o culoare arămie. Se servește cu frișcă.