Paste toscane după rețeta lui Chef Horia Manea. De ce ingrediente ai nevoie
Publicat pe 16.09.2025 la 11:56 Actualizat pe 16.09.2025 la 11:56
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, varză murată, un fel principal, paste toscane, şi un desert, prăjitură brioșă cu pere.
- Paste toscane, de la Meniu de vedetă
- Rețeta lui Chef Horia Manea
Varză murată
- 8 varze mici
- 5 L apă
- 150 g sare grunjoasă
- Crenguțe de busuioc
- 1 legătură de mărar uscat
- 1 hrean
Se scot cotoarele. Se așează în butoi, se adaugă hrean, crenguțele de busuioc, mărar și se toarnă apă cu sare. Apoi, timp de 3 săptămâni, din 3 în 3 zile, cu ajutorul unui furtun, se suflă în varză.
Paste toscane
- 250 g paste scoici
- 300 g carne tocată de vită
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 apio
- 30 g pastă de tomate
- 2-4 căței de usturoi
- 80 ml vin roșu
- 150 ml suc de roșii
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se pun la călit ceapa, usturoiul, morcovul și apio. Se condimentează cu sare, piper, oregano. Apoi, se adaugă pasta de tomate și carnea tocată. Când s-a gătit suficient, se continuă cu vinul, rozamarinul și sosul de roșii. La final, se adaugă pastele și se mai lasă încă 5 minute la fiert.
Prăjitură brioșă cu pere
- 5 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 110 g unt topit
- 140 g făină de migdale
- 3 pere
- 50 ml rom
- 80 g fulgi de migdale
Trei ouă se bat împreună cu zahărul pudră. Apoi, celelalte două ouă se separă. Albușurile se bat spumă. Peste, se adaugă zahăr pudră amestecat cu făină de migdale. Apoi, untul topit. La final, se încorporează ouăle bătute anterior cu zahărul pudră.
Compoziția se mută într-o tavă specială de brioșe, tapetată cu unt, împreună cu fulgii de migdale și perele. Tava se introduce la cuptor la 180 de grade, până când se rumenesc. Se toarnă glazura formată din rom și zahăr pudră.