Piept de pui popcorn. Rețeta simplă și delicioasă a lui Chef Horia Manea
Publicat pe 19.11.2025 la 15:07 Actualizat pe 19.11.2025 la 15:07
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, franțuzesc, format dintr-un starter, salată în stil dip, un fel principal, piept de pui popcorn, și un desert, chec cu nuci şi curmale.
- Rețeta lui Chef Horia Manea de piept de pui popcorn
- Toate ingredientele și modul de preparare
Salată în stil dip
- Varză albă
- 1 ceapă roşie
- 1 castravete
- 80 g măsline
- 1 legătură mărar
- 100 g brânză
- 10 ml oţet
- 75 g nuci
- 3-4 căţei de usturoi
- 15 ml zeamă de lămâie
- 50 g spanac
- 1 legătură ceapă verde
- Busuioc
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Într-un chopper, se amestecă brânză, nuci, oţet, usturoi, zeamă de lămâie, ceapă verde, spanac, busuioc, ulei de măsline, sare şi piper. Dressingul rezultat se amestecă împreună cu ceapa roşie, varza tocată mărunt, măslinele, castravetele şi mărarul,
Piept de pui popcorn
- 500 g piept de pui
- 70 g albuş de ou
- 65 g făină
- 5 g amidon
- 2 g boia dulce
- 3 g pudră de usturoi
- 3 g mix ierburi italieneşti
- Sare
- Piper
- Ulei pentru prăjit
Pieptul de pui tăiat cubuleţe se lasă în albuş de ou cu sare. Apoi, se trece prin făină amestecată cu boia dulce, pudră de usturoi, amidon şi mix de ierburi italieneşti. Se prăjesc în ulei încins.
Chec cu nuci şi curmale
- 225 g curmale
- 320 ml lapte cald
- 60 g unt de arahide
- 60 ml ulei de susan
- 1 ou
- 125 g făină
- 8 g praf de copt
- 3 g scorţişoară
- 60 g nucă
Într-un chopper, se amestecă laptele şi curmalele fără sâmburi. Apoi, se adaugă untul de arahide. Compoziţia rezultată se amestecă împreună cu uleiul de măsline, un ou, scorţisoara, praful de copt şi făina. Compoziţia se mută într-o formă de chec tapetată cu unt şi făină. Tava se introduce la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute.