Pui cu sos de miere și usturoi cu orez prăjit. Rețeta lui Chef Horia Manea pe care să o încerci
Publicat pe 13.10.2025 la 14:10 Actualizat pe 13.10.2025 la 14:10
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată de toamnă, un fel principal, pui cu sos de miere și usturoi cu orez prăjit, şi un desert, rulouri cu ciocolată.
- Pui cu sos de miere și usturoi cu orez prăjit
- Meniul complet al lui Chef Horia Manea
Salată de toamnă
- 100 g baby spanac
- 1 măr
- 1 pară
- 50 g afine
- 40 g nuci
- 50 g sfeclă în oțet
- 50 g brânză cu mucegai
- Oțet din orez
- Miere
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Într-un bol încăpător, se amestecă baby spanacul, mărul și para tăiate cubulețe, afinele, nucile, brânza cu mucegai și sfecla roșie. Se continuă cu oțetul de orez, ulei de măsline, sare, piper
Pui cu sos de miere și usturoi cu orez prăjit
- 350 g piept de pui
- 100 g brocoli
- 1 morcov
- 5 căței de usturoi
- 20 ml soia
- 10 ml oțet de orez
- 3 g semințe de susan
- 3 g boia dulce
- 15 g amidon
- 1 legătură ceapă verde
- 150 g orez
- 15 g maioneză
- 20 ml sos de soia
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se pregătește sosul, amestecând maioneza, sosul de soia, boiaua dulce, oțetul, uleiul de măsline, un praf de sare, mierea, apa și usturoiul. Peste pui se presară amidon. Se pune la prăjit în ulei de măsline. Apoi, se toarnă sosul de miere.
Între timp, se pregătește orezul, amestecând brocoliul, ceapa verde, boiaua dulce, semințele de susan, sosul de soia și orezul. Puiul se servește alături de sosul de miere și de orezul cu legume.
Rulouri cu ciocolată
- 520 g făină
- 7 g drojdie uscată
- 60 g zahăr
- 180 ml lapte cald
- 60 g un topit
- 2 ouă
- 300 g ciocolată
- 75 ml frișcă lichidă
Se amestecă laptele, zahărul, drojdia, untul topit, cele două ouă, un praf de sare și, la final, se încorporează făina. Aluatul rezultat se frământă cu mâna și se lasă la dospit.
Se întinde aluatul cu ajutorul unui sucitor, se adaugă ciocolată și se rulează. Se taie în bucăți egale și se mută într-o tavă. Rulourile se ung cu frișcă lichidă și se introduc la cuptor la 170 de grade, 25-30 de grade.