Pui în sos cremos cu roșii uscate. Rețeta simplă a lui Chef Horia Manea
Publicat pe 19.09.2025 la 12:06 Actualizat pe 19.09.2025 la 12:06
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată cu năut şi halloumi, un fel principal, pui în sos cremos cu roşii uscate, şi un desert, marmeladă amestecată.
- Pui în sos cremos cu roșii uscate
- Rețeta simplă a lui Chef Horia Manea
Salată cu năut şi halloumi
- 400 g năut fiert
- 2 dovlecei
- 200 g halloumi
- 1 ceapă roşie
- 1 lămâie
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Iniţial, se prăjesc dovleceii. Se pregăteşte salata, amestecând zeama de la o lămâie, ceapa tocată mărunt, usturoiul, dovlecelul prăjit, năut, halloumiul prăjit cu miere şi pătrunjelul.
Pui în sos cremos cu roşii uscate
- 4-5 pulpe de pui
- 5 căţei de usturoi
- 250 ml supă de pui sau apă
- 10 g amidon
- 200 g smântână de gătit
- 7 g pudră de usturoi
- 12 g mix ierburi
- 10 g boia dulce
- 150 g roşii uscate
- 100 g parmezan
- 1 legătură pătrunjel
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Pulpe de pui se asezonează cu pudră de usturoi, mix de ierburi, boia dulce şi ulei de măsline. Într-o tigaie cu capac, în ulei de măsline, se prăjesc pulpele.
Între timp, în sosul rezultat de la prăjirea pulpelor, se pregăteşte sosul, amestecând usturoiul, boiaua dulce, pudra de usturoi, ierburile, uleiul de la roşiile uscate, supa de legume împreună cu amidonul.
Se continuă cu smântâna de gătit, un praf de sare, piper, parmezan, roşiile uscate şi pătrunjelul. După ce sosul a fiert suficient, se adaugă pulpele de pui şi parmezan.
Marmeladă amestecată
- 1 kg prune
- 1 kg mere
- 1 kg pere
- 1 kg caise
- 10 g zahăr vanilat
- 500 g zahăr
- 300 ml apă
Fructele se taie în cubuleţe şi se lasă la fiert 30-40 de minute. Apoi, cu ajutorul unui blender vertical, se amestecă fructele.
Ulterior, marmelada se întoarce pe plită, se adaugă zahărul vanilat şi zahărul normal. Se lasă la fiert până când se îngroaşă. Marmelada se adaugă în borcane şi se sigilează.