Pulpă de rață la cuptor după rețeta lui Chef Horia Manea. Cum să gătești corect carnea pentru a rămâne fragedă
Publicat pe 31.01.2025 la 10:17 Actualizat pe 31.01.2025 la 10:17
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, salată de ouă de prepeliţă, un fel principal, pulpă de raţă la cuptor, și un desert, lapte de pasăre.
- Pulpă de rață la cuptor după rețeta lui Chef Horia Manea
- Cum să gătești corect carnea pentru a rămâne fragedă
Salată de ouă de prepeliţă
- Ouă de prepeliţă - 12 buc.
- Castraveţi muraţi - 3 buc.
- Iaurt grecesc - 200 g
- Zeamă de lămâie - 1 lingură
- Usturoi - 1 căţel
- Mărar - 1 legătură
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline -1 lingură
Ouăle de prepeliţă se fierb aproximativ 4 minute, după ce apa a început să fiarbă. Între timp, se pregăteşte sosul: castraveţii muraţi se taie în cubuleţe mici, usturoiul se toacă mărunt, se pun într-un bol, şi se amestecă împreună cu iaurtul grecesc. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă zeamă de lămâie şi mărarul tocat fin. La final, se adaugă ouăle şi se amestecă.
Pulpă de raţă la cuptor
- Pulpă de raţă - 2 buc.
- Cartofi - 500 g
- Unt - 50 g
- Lapte -100 ml
- Sare
- Piper
Pentru piure, cartofii se taie în bucăţele şi se pun la fiert. După ce s-au fiert timp suficient, se pasează într-un bol, se condimentează cu sare, se adaugă lapte, şi se amestecă. Pulpele de raţă confiate se pun într-o tavă şi se introduc în cuptorul preîncins la 200 de grade, pentru 15-20 de minute. Se scot şi se servesc alături de piure.
Lapte de pasăre
- Lapte
- Ouă
- Zahăr
- Oţet
- Zahăr pudră
- Păstaie de vanilie
- Ulei
- Apă
Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare. Se adaugă oţet şi zahăr pudră. Se bat în continuare. Bezeaua se adaugă în boluri mici, care se introduc în cuptor, într-o tavă plină cu apă călduţă, la 100 de grade, pentru 15-20 minute. Între timp, se fierbe laptele. Se adaugă o păstaie de vanilie pentru aromă şi se lasă la fiert până va da în clocot.
Se formează o cremă din gălbenuşuri şi zahăr. Se adaugă laptele fiert. La final, compoziţia rezultată se pune la fiert, până se îngroaşă. Se lasă într-un bol, la rece, pentru aproximativ o oră. Se scoate din frigider şi se serveşte cu bezea deasupra.