Rețetă de biftec cu ou și cartofi prăjiți. Secretele lui chef Horia Manea pentru un prânz delicios
Publicat pe 23.05.2025 la 10:24 Actualizat pe 23.05.2025 la 10:24
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, sparanghel la cuptor, un fel principal, biftec cu ou şi cartofi prăjiţi, şi un desert, spumă de zmeură.
- Rețetă de biftec cu ou și cartofi prăjiți
- Secretele lui chef Horia Manea pentru un prânz delicios
Sparanghel la cuptor
- Sparanghel
- Apă
- Făină
- Unt
- Lapte
- Parmezan
- Pesmet
Se pregăteşte sosul bechamel amestecând, la foc mic, untul, făina şi laptele. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Într-o tavă pentru cuptor, se toarnă un strat de sos bechamel, sparanghel, parmezan, sos bechamel şi se repetă procedeul. La final, se presară pesmet. Se introduce la cuptor la 170 de grade, pentru 20 de minute.
Biftec cu ou şi cartofi prăjiţi
- Muşchi de vită
- Ou
- Unt
- Usturoi
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
- Cartofi
Carnea se condimentează cu sare. Se prăjeşte în unt cu usturoi, pe ambele părţi, la foc mic. Se serveştre alături de cartofi prăjiţi şi ou.
Spumă de zmeură
- Zmeură
- Zahăr
- Gelatină
- Frişcă
Se amestecă zmeura dată prin sită, zahărul şi gelatina. Ulterior, se încorporează frişca. Se lasă la frigier pentru o oră.