Rețetă de cartofi quatro formaggi la cuptor. Chef Horia Manea te învață cum să gătești un preparat savuros
Publicat pe 05.11.2025 la 12:17 Actualizat pe 05.11.2025 la 12:17
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată de toamnă cu mere, nuci şi brânză de capră, un fel principal, cartofi quatro formaggi la cuptor, și un desert, piersici prăjite în aluat.
- Rețetă de cartofi quatro formaggi la cuptor
- Toate ingredientele și modul de preparare
Salată de toamnă cu mere, nuci şi brânză de capră
- 2 mere
- 1 salată verde
- 150 g miez de nucă
- 1 ceapă roşie
- 150 g telemea de capră
- 15 g cremă balsamică
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Într-un bol încăpător se amestecă salata, cubuleţele de mere, ceapa roşie, brânza de capră, nucile tocate mărunt. Se adaugă sare, cremă balsamică şi ulei de măsline.
Cartofi quatro formaggi la cuptor
- 800 g cartofi
- 50 g unt
- 100 g caşcaval
- 150 g parmezan
- 100 g brie
- 15 g mozzarella
- 50 g smântână
- 50 g lapte
- 5 g nucşoară
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Cartofii se feliază fin şi se fierb timp de 5 minute. Între timp, la foc mic, se amestecă untul, laptele, smântâna, mozzarella, caşcavalul şi bucăţile de brie, până se formează o cremă. Într-o tavă tapetată cu unt, se adaugă un strat de cartofi, un strat de cremă de brânză, şi se repetă paşii. Se presară sare, piper şi nucşoară. Tava se introduce la cuptor, la 200 de grade, pentru 25 de minute.
Piersici prăjite în aluat
- 2 ouă
- 240 g făină
- 250 ml lapte
- 500 g piersici
- 50 h zahăr
- Ulei
Piersicile se feliază şi se trec prin zahăr. Se scufundă în amestecul format din lapte, ouă, un praf de sare şi făină. Se prăjesc în ulei încins.