Rețeta de ciulama de ciuperci cu mămăligă a lui Horia Manea. Idei de preparate pentru o masă completă
Publicat pe 17.06.2025 la 10:52 Actualizat pe 17.06.2025 la 10:52
Horia Manea a prezentat o masă completă, formată din trei preparate delicioase. Felul principal este o ciulama de ciuperci cu mămăligă și un desert de comport de cirește. Iată de ce ingrediente ai nevoie și ce delicatesă a pregătit Horia Manea la starter.
- Rețeta lui Horia Manea de ciulama de ciuperci cu mămăligă
- Ce ingrediente adaugi
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, supă cremă de mazăre, un fel principal, ciulama de ciuperci cu mămăligă, şi un desert, compot de cireșe.
Supă cremă de mazăre
- Ceapă – 1 buc.
- Cartofi – 5 buc.
- Usturoi – 3 catei
- Sare
- Mazăre – 500 gr.
- Mentă – 3 buc.
- Parmezan – 50 gr.
- Rozmarin
- Pâine – 3 felii
Se pun la fiert ceapa și usturoiul. Se adaugă cartofii. Când sunt aproape gata, se adaugă mazărea și menta. Legumele se trec prin blender. Se condimentează cu sare și piper. Între timp, se pregătesc crutoanele. Feliile de pâine se taie în bucățele, se adaugă ulei de măsline și oregano, și se prăjesc. Supa cremă se servește alături de crutoane.
Ciulama de ciuperci cu mămăligă
- Ciuperci champignon – 500 gr.
- Unt – 50 gr.
- Făină – 50 gr.
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline/ulei de floarea soarelui
- Ceapă – 1 buc.
- Usturoi – 3 catei
- Supa de pui
- Apă – 400 ml.
- Mălai – 100 gr.
- Pătrunjel – 1 leg.
Ciupercile, condimentate cu sare și piper, se lasă la călit. Apoi, separat, și ceapa și usturoiul în unt. Ulterior, se adaugă făina, apa și ciupercile. Ciulamua se servește alături de mămăligă.
Compot de cireșe
- Cireșe – 1 kg
- Zahăr – 200 gr.
- Apă – 200 ml.
Se pun la fiert apa și zahărul. Apoi, cireșele. Se lasă la fiert pentru 15 minute.