Rețeta de cotlete de porc în sos picant a lui Horia Manea. Secretul pentru un gust aromat
Publicat pe 18.11.2025 la 14:20 Actualizat pe 18.11.2025 la 14:20
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format ditr-un starter, salată de iarnă modernă, un fel principal, cotlete de porc în sos picant, şi un desert, prăjitură cu ciocolată și migdale.
- Cum gătești cotlete de porc în sos picant
- Cum condimentezi carnea pentru a avea un gust aromat
Salată de iarnă modernă
- O jumătate de varză roșie
- O jumătate de varză albă
- 1 morcov
- 1 măr verde
- 50 g nuci
- 50 g brânză feta
- 15 ml zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se amestecă varza albă și varza roșie tocate mărunt, morcovul, nucile zdrobite, brânza feta, mărul ras, zeamă de lămâie, sare, piper și ulei de măsline.
Cotlete de porc în sos picant
- 4 cotlete de porc
- 1 legătură pătrunjel
- 1 ceapă
- 10 g făină
- 50 ml vin
- 100 ml supă sau apă
- 2 castraveți în oțet
- 10 g muștar
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Cotletul de porc se condimentează cu sare și se lasă la prăjit în ulei de măsline. În sucul rezultat, se pregătește sosul călindu-se ceapa împreună cu un praf de sare și făina. Se adaugă, ulterior, vinul, muștarul și apa. Se lasă la fiert pentru 7 minute. Cotletul se servește cu sos.
Prăjitură cu ciocolată și migdale
- 120 g făină de migdale
- 240 g ciocolată
- 130 g zahăr ars
- 75 g făină
- 170 g unt
- 6 ouă
Albușurile se bat spumă. Se adaugă zahăr brun. Separat, se amestecă ciocolata topită împreună cu untul, zahărul brun, gălbenușurile, făina de migdale și făina normală. Se încorporează și albușul bătut anterior. Compoziția se mută într-o tavă tapetată cu unt și făină. Tava se introduce la cuptor, la 180 de garde, 30 de minute.