Rețetă de fasole cu ciolan la ceaun. Chef Horia Manea a gătit un preparat perfect pentru vară
Publicat pe 21.07.2025 la 15:33 Actualizat pe 21.07.2025 la 15:33
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, omletă ţărănească, un fel principal, fasole cu ciolan la ceaun, şi un desert, scovergi cu zahăr.
- Cum gătești cea mai delicioasă fasole cu ciolan
- Horia Manea a gătit un preparat savuros de vară
Omletă ţărănească
- 4 ouă
- 100 g bacon
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- ½ legătură de pătrunjel
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
- 100 g caşcaval afumat
Ouăle se bat cu ajutorul unei furculţe Se condimentează cu sare şi piper. Peste, se adaugă ceapă şi ardei gras. Între timp, se căleşte baconul. Peste, se adaugă ouăle. Se presară caşcaval afumat şi pătrunjel şi se împătureşte.
Fasole cu ciolan la ceaun
- 650 g fasole
- 1 ceapă
- 350 g sos de roşii
- 500 g ciolan afumat
- Sare
- Piper
- Ulei
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- cimbru uscat
- 1 legătură pătrunjel
- Usturoi
Ciolanul afumat se lasă la prăjit în ceaun. Se adaugă ceapa şi morcovul. Apoi, se adaugă fasolea, sosul de roşii şi foile de dafin. La final, se adaugă usturoiul, sare, piper, cimbru uscat şi pătrunjel.
Scovergi cu zahăr
- 500 g făină
- 7 g drojdie uscată
- 15 g zahăr
- 4 g sare
- 250 ml apă călduţă
- 30 ml ulei
Se amestecă apa călduţă, drojdia uscată şi zahărul. Apoi, se încorporează făina. Aluatul se frământă cu mâna. Se toarnă ulei, se amestecă şi se lasă la dospit pentru 30 de minute. Aluatul se împarte egal, fiecare bucată se întinde şi se prăjeşte în ulei încins. La final, se presară zahăr pudră.