Rețetă de iahnie de fasole boabe, gătită de Horia Manea, la Meniu de vedetă. De ce ingrediente ai nevoie
Publicat pe 25.08.2025 la 15:30 Actualizat pe 25.08.2025 la 15:30
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, pateuri cu legume, un fel principal, iahnie de fasole boabe, şi un desert, prăjitură cu lămâie fără gluten.
- Cum gătești iahnie de fasole ca un profesionist
- Chef Horia Manea îți arată toți pașii
Pateuri cu legume
- 150 g mix legume congelate
- 1 ardei gras roșu
- 50 g broccoli
- 1 ceapă
- 2 căței usturoi
- 40 g unt
- 200 ml lapte
- 200 g cheddar
- 1 ou
- 1 aluat foitaj
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
În ulei de măsline și unt se călesc ceapa și usturoiul. Apoi, se adaugă ardeiul roșu, broccoliul și legumele congelate. Se condimentează totul cu sare și piper. Apoi, se adaugă lapte și cheddar ras. Aluatul foitaj se împarte în părți egale. Fiecare pateu se va umple cu compoziția de legume. Pateurile se ung cu ou și se introduc la cuptor la 170 de grade, pentru 12-14 minute.
Iahnie de fasole boabe
- 250 g fasole boabe
- 1 ceapă
- 2 foi de dafin
- 1 ardei gras
- 2-3 roșii
- 200 ml vin alb
- 1 legătură pătrunjel
- 1 lămâie
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Inițial, se călește ceapa. Apoi, se adaugă ardeiul gras, roșiile, vinul alb și foile de dafin. Se condimentează cu sare și piper. Se lasă încă 5 minute pe foc. Se adaugă fasolea și se lasă la fiert 15 minute. La final, se acrește cu zeamă de lămâie și se presară pătrunjel. Se introduce și la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade.
Prăjitură cu lămâie fără gluten
- 200 g făină de migdale
- 60 ml ulei de măsline
- 60 ml zeamă de lămâie
- 60 g miere
- 2 ouă
- 8 g coajă de lămâie
- 7 g praf de copt
- 7 g bicarbonat de sodiu
Se amestecă uleiul, mierea, zeama de lămâie, praful de copt, bicarbonatul și coaja de lămâie. La final, se încorporează făina de migdale. Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu unt și făină. Tava se introduce la cuptor, la 1570 de grade, pentru 20-25 de minute.