Rețetă de lasagna a lui chef Horia Manea. Cum să faci un preparat delicios
Publicat pe 26.06.2025 la 12:08 Actualizat pe 26.06.2025 la 12:08
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, bulete de cartofi cu sos de iaurt cu usturoi, un fel principal, lasagna în tigaie, şi un desert, tiramisu cu mango.
- Rețetă de lasagna a lui chef Horia Manea
- Cum să faci un preparat delicios
Bulete de cartofi cu sos de iaurt cu usturoi
- Cartofi
- Pătrunjel
- Sare
- Piper
- Ulei
- Amidon
- Făină
- Parmezan
- Iaurt grecesc
- Usturoi
Cartofii fierți se pisează cu ajutorul unei furculițe. Se adaugă usturoi, pătrunjel, parmezan, sare, piper, făină și amidon. Se amestecă bine și se formează buletele. Se prăjesc în ulei încins. La final, se presară parmezan și pătrunjel. Se servesc alături de sosul de iaurt (iaurt, usturoi, sare, ulei de măsline, pătrunjel).
Lasagna în tigaie
- Carne tocată
- Ceapă
- Foi de lasagna
- Roșii decojite
- Smântână
- Mozzarella
- Usturoi
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Se călesc ceapa și usturoiul. Apoi, se adaugă carnea tocată, roșiile decojite și foile de lasagna. Se lasă la fiert pentru 10 minute. Se adaugă smântână și mozzarella.
Tiramisu cu mango
- Pișcoturi
- Mango
- Frișcă
- Mascarpone
- Suc de mango
- Zahăr
Sub blenderul vertical, bucățile de mango se amestecă împreună cu zahărul. Între timp, se pregătește crema amestecând frișcă, zahăr și marcaropone. Se formează un pat de pișcoturi, peste care se adaugă suc de mango și un strat de cremă. Se repetă pașii. La final, se adaugă piureul de mango și mentă.