Rețeta de macrou în sos roşu cu mămăliguţă după rețeta lui Chef Horia Manea. Ingredientul secret care nu trebuie să lipsească
Publicat pe 17.09.2025 la 14:51 Actualizat pe 17.09.2025 la 14:51
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, supă cremă de dovleac plăcintar, un fel principal, macrou în sos roşu cu mămăliguţă, şi un desert, magiun de prune.
- Cum se prepară macroul în sos roșu cu mămăliguță după rețeta lui Chef Horia Manea
- Ingredientul secret care face diferența
Rețetă supă cremă de dovleac plăcintar
Ingrediente:
700 g dovleac plăcintar
1 ceapă
2 morcov
1 cartof
2 căţei de usturoi
1 l supă de legume sau apă
100 ml smântână de gătit
100 g seminţe de dovleac
10 g nucşoară
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Se pun la călit ceapa, usturoiul şi morcovul, în ulei de măsline. Se presară sare, piper şi nucşoară. Apoi, se continuă cu dovleacul şi cartofii. Se presară sare şi piper, se toarnă apă şi se lasă la fiert încă 20 de minute. La final, se adaugă smântână de gătit şi un praf de nucşoară, şi se amesteă totul sub blenderul vertical.
Rețetă macrou în sos roşu cu mămăliguţă
Ingrediente:
3 bucăţi macrou proaspăt
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi
1 ardei kapia
500 g roşii decojite
2 foi de dafin
Boabe de piper
1 lămâie
1 legătură de pătrunjel
Ulei de măsline
Sare
Piper
Mod de preparare:
Macroul se condimentează cu sare şi se trece prin făină. Se pune la prăjit în ulei încins. Peştele de mută într-o tavă de cuptor. În sosul rezultat, se adaugă la călit ceapa, usturoiul şi ardeiul. Apoi, se adaugă boabele de piper, foile de dafin şi sosul de roşii. Se adaugă şi peştele înapoi în sos. Se lasă la fiert încă 2-3 minute, apoi, se merge la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.
Rețetă magiun de prune
Ingrediente:
3 kg prune bine coapte
Mod de preparare:
Prunele se adaugă într-o tavă de cuptor şi se introduc la 150 de grade, pentru 3-4 ore. Gemul se mută în borcane şi se sigilează.