Rețetă de pulpe de pui în sos cremos. De ce ingrediente ai nevoie
Publicat pe 02.12.2025 la 13:22 Actualizat pe 02.12.2025 la 13:22
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată cu năut și quinoa, un fel principal, pulpe de pui în sos cremos şi un desert, cătite Tiramisu.
- Horia Manea a prezentat o rețetă de pulpe de pui în sos cremos
- Ingredientele de care ai nevoie și modul de preparare
Salată cu năut și quinoa
- 250 g quinoa
- 250 g năut
- 1 castravete
- 1 ceapă roșie
- 20 g migdale
- 6 g mentă
- 80 g telemea de vacă
- 1 lămâie
- 1 legătură pătrunjel
- 2 căței de usturoi
- 30 m l miere
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Migdalele se prăjesc în ulei de măsline. Apoi, se amestecă împreună cu quinoa, castravetele, ceapa, pătrunjelul, năutul, usturoiul și telemeaua de vacă. Se adaugă miere, sare, piper, ulei de măsline.
Pulpe de pui în sos cremos
- 4 pulpe de pui
- 60 g iaurt grecesc
- 25 g usturoi pudră
- 15 g ghimbir pudră
- 8 g boia dulce
- 3 g chimion pudră
- 3 g garam masala
- 60 g unt
- 1 legătură pătrunjel
- 180 ml smântână de gătit
- 200 g orez
- 5-6 căței de usturoi
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Pulpele de pui se lasă la marinat într-un amestec de garam masala, ghimbir, chimion, boia dulce, pudră de usturoi și sare. Apoi, se prăjesc în ulei de măsline. Se adaugă usturoiul, garam masala, ghimbir, chimiom, boia dulce, pudră de usturoi și unt. La final, se adaugă smântâna de gătit, iaurtul grecesc și pătrunjelul. Se servește alături de orez.
Cătite Tiramisu
- 110 g făină albă
- 5 g zahăr tos
- 2 ouă
- 30 g unt topit
- 280 ml lapte
- 100 g mascarpone
- 2 gălbenușuri
- 75 g zahăr tos
- 300 ml frișcă lichidă
- 30 ml espresso
- Pudră cacao
Inițial, se pregătește crema, amestecând zahărul cu gălbenușurile. Apoi, în mai multe tranșe, se adaugă crema de mascarpone și frișca lichidă. Ulterior, se formează și compoziția de clătite, amestecând laptele, ouăle, untul topit și făina. Se prăjesc clătitele în unt, se înmoaie în cafea, și se servesc alături de crema obținută anterior.