Rețetă de souvlaki de porc cu salată de ceapă. Cum obții cele mai suculente frigărui din carne. Sfaturile lui Janni Alexandridis, la ”Meniu de vedetă”
Souvlaki de porc este unul dintre cele mai delicioase preparate grecești. Janni Alexandridis îți explică, pas cu pas, cum să gătești un souvlaki suculent din carne de porc cu salată de ceapă, la Meniu de vedetă, pe Antena Stars. Iată cu ce alte preparate poți să îl combini.
- Cum să gătești cel mai delicios souvlaki de porc cu salată de ceapă
- Janni Alexandridis a pregătit o masă spectaculoasă la Meniu de vedetă
- Ce trebuie să faci dacă vrei să obții o carne de porc suculentă
În episodul de astăzi, Chef Janni Alexandridis v-a pregătit un meniu grecesc: un tzatziki, pe post de starter, ca fel principal se va pregăti un souvlaki de porc cu salată de ceapă şi un desert, brownie cu banane şi nuci.
Ingrediente starter-tzatziki
- 300g iaurt grecesc
- piper
- sare
- mărar
- ulei măsline
- oţet
- castravete
- usturoi
Pentru tzatziki, se folosesc 300 g iaurt grecesc, peste care se adaugă un căţel de usturoi ras, o lingură mare de sare, o lingură de oţet de vin roşu, o lingură de ulei de măsline şi piper măcinat. Se amestecă împreună ingredientele şi se adaugă un castravete tăiat cubuleţe şi mărar proaspăt tăiat mărunt. Se lasă la răcit. Se poate servi alături de măsline verzi.
Ingrediente fel principal-souvlaki de porc cu salată de ceapă
- 500 g ceafă de porc
- ulei de măsline
- oregano
- sare
- piper
- usturoi
- lămâie
- pătrunjel
- ceapă roşie
- oţet
- boia afumată
- muştar
Pentru a pregăti souvlaki-ul, carnea de porc trebuie marinată pentru a deveni suculentă. Întâi, ceafa de porc se taie cubuleţe, peste care se rade usturoi, se toarnă 2 linguri de ulei de măsline, zeama de la o lămâie, pentru frăgezire, piper, o linguriţă boia afumată, oregano uscat şi muştar. Se amestecă împreună şi se lasă la răcit cât mai mult timp. După ce au stat la răcit un timp suficient, se formează frigăruile şi se prăjesc în ulei de măsline încins. Se adaugă şi un praf de sare pentru mai mult gust.
Pentru salata de ceapă, aceasta se taie rondele şi se adaugă într-un bol. Peste, se adaugă pătrunjel tocat fin, ulei de măsline, sare şi zeama de la o lămâie. Se amestecă, şi salata este gata.
Ingrediente desert-brownie cu banane şi nuci
- 4 ouă
- 60 g pudră de cacao
- 10 g praf de copt
- 4 banane
- nuci pecan
- ciocolată albă
- îngheţată de vanilie
- fructe de pădure
Într-un bol, se taie bananele felii subţiri şi se amestecă până se formează o pastă cremoasă. Peste, se adaugă 4 ouă, 60 g pudră de caaco, 10 g praf de copt (un pliculeţ) şi se amestecă. Aluatul trebuie să aibă o textură lichidă. Apoi, se unge cu ulei fundul unei tăvi pentru cuptor şi se toarnă compoziţia. Pentru o textură şi mai crocantă, gust mai intens şi un aspect estetic, se ornează pe deasupra cu nuci pecan şi ciocolată albă. În funcţie de preferinţe, se poate presăra şi un praf de cocos. Se lasă în cuptor, la 180 de grade.
Citește și: