Rețetă de tocăniţă de ciuperci. Ce starter este potrivit pentru acest preparat
Publicat pe 19.12.2025 la 10:49 Actualizat pe 19.12.2025 la 10:49
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată de legume şi vită, un fel principal, tocăniţă de ciuperci, şi un desert, clătite cu brânză dulce şi lămâie.
- Tocăniţă de ciuperci după rețeta lui Horia Manea
- Ce starter poți pregăti
Salată de legume şi vită
- 300 g antricot de vită
- 3 căţei de usturoi
- 100 g salată verde
- 150 g mix roşii cherry
- 1 ardei gras roşu
- 1 ceapă roşie
- 10 g muştar
- 5 g miere
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Carnea de vită se condimenează cu sare şi piper şi se prăjeşte în ulei de măsline, alături de usturoi. Apoi, carnea de vită se amestecă împreună cu ceapa, ardeiul, roşiile cherry şi salata verde. Se adaugă muştar, miere, sare, piper şi ulei de măsline.
Tocăniţă de ciuperci
- 500 g ciuperci
- 1 ceapă mare
- 3-4 căţei de usturoi
- 5 g oregano
- 200 g sos de roşii
- 1 frunză de dafin
- 3 g boia dulce
- 1 legătură pătrunjel
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se călesc ceapa și usturoiul. Se adaugă oregano, boia dulce, sare şi piper. Se continuă cu ciupercile, sosul de tomate şi, la final, pătrunjelul.
Clătite cu brânză dulce şi lămâie
- 1 ou
- 150 ml lapte
- 100 g făină
- 5 g zahăr vanilat
- 15 g zahăr
- 75 ml apă minerală
- 200 g brânză dulce de vaci
- 20 g zahăr
- 10 g coajă de lămâie
- 40 g smântână
Se amestecă laptele, apa minerală, un ou, zahărul, zahărul vanilat, coajă de lămâie şi făina. Clătitele se prăjesc la foc mic şi se vor umple cu branză de vaci amestecată cu smântână, zahăr şi coajă de lămâie.