Rețeta lui Chef Horia Manea de fasole cremoasă cu zucchini și pesto. Preparatul pe care merită să îl încerci
Publicat pe 13.11.2025 la 12:23 Actualizat pe 13.11.2025 la 12:27
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, chec aperitiv cu spanac și mozzarella, un fel principal, fasole cremoasă cu zucchini și pesto, şi un desert, vafe cu mere și scorțișoară.
- Fasole cremoasă cu zucchini și pesto
- Rețeta lui Chef Horia Manea
Chec aperitiv cu spanac și mozzarella
- 280 g baby spanac frunze
- 2 fire ceapă verde
- 2 ouă
- 180 g iaurt
- 190 g făină
- 8 g praf de copt
- 170 g feta
- 8 g mărar
- 60 g mozzarella rasă
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se pregătește compoziția pentru chec, amestecând două ouă, iaurt grecesc, ulei de măsline, sare, piper, praf de copt și făina. Apoi, se adaugă ceapa verde și spanacul sotate anterior, mărarul și mozzarella. Compoziția se toarnă într-o tavă tapetată cu unt și făină și se introduce la cupor la 180 de grade, pentru 45 de minute.
Fasole cremoasă cu zucchini și pesto
- 600 g zucchini
- 3-4 căței de usturoi
- 1 lămâie
- 800 g fasole albă
- 100 g parmezan ras
- 30 g busuioc proaspăt
- 20 g caju
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Într-un chopper, se amestecă busuiocul, cățeii de usturoi, cajuul, zeamă de lămâie și uleiul de măsline. Separat, se călesc zucchiniul, usturoiul și fasolea. Apoi, se adaugă sosul pesto și parmezanul.
Vafe cu mere și scorțișoară
- 3 mere
- 200 g făină
- 50 g zahăr
- 60 ml apă minerală
- 30 ml ulei de cocos
- 5 g praf de copt
- 3 g scorțișoară
Merele rase se amestecă împreună cu zahărul, apa minerală, uleiul de cocos, scorțișoara, praful de copt și făina. Compoziția se gătește în forma de vafe. Se servesc alături de toppinguri sau fructe.