Rețeta lui Chef Horia Manea de mămăligă cu brânză, smântână și ou. Cum să obții un preparat tradițional delicios
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, morcov la cuptor cu parmezan și pătrunjel, un fel principal, mămăligă cu brânză, smântână și ou, și un desert, mere coapte cu miere și scorțișoară.
- Rețeta lui Chef Horia Manea de mămăligă cu brânză, smântână și ou
- Cum să obții un preparat tradițional delicios
Morcov la cuptor cu parmezan și pătrunjel
- Morcovi - 4 buc.
- Ulei de măsline-20 ml
- Parmezan ras
- Sare
- Piper
- Usturoi pudră-10 g
- Pătrunjel-1 leg.
Morcovii feliați se amestecă cu ulei de măsline, parmezan ras, pudră de usturoi și pătrunjel tocat, apoi se coc 15 minute la 200°C.
Mămăligă cu brânză, smântână și ou
- Mălai-100 g
- Apă-400 ml
- Lapte-100 ml
- Unt-150 g
- Telemea de vacă-150 g
- Smântână acră-150 g
- Ou
Apa cu sare se fierbe, apoi se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând până se îngroașă. Mămăliga se pune într-un bol, se adaugă smântână, brânză rasă și un ou ochi deasupra.
Mere coapte cu miere și scorțișoară
- 4 mere mari
- Miere-100 ml
- Scorțișoară-15 g
- Nuci-75 g
- Stafide-50 g
- Unt-50 g
Merele se curăță de coajă și se scobesc în mijloc. Se umplu cu un amestec de miere, nuci, stafide și scorțișoară, apoi se așează într-o tavă.
Se coc în cuptor preîncălzit la 200°C timp de 10-12 minute. După ce se scot din cuptor, se adaugă un strat suplimentar de miere, iar desertul este gata de servit.