Rețeta lui Chef Horia Manea de mâncărică de dovlecei. Cum să obții un preparat delicios
Publicat pe 29.09.2025 la 10:51 Actualizat pe 29.09.2025 la 10:53
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, format dintr-un starter, brioșe aperitiv cu spanac și cașcaval, un fel principal, mâncărică de dovlecei, şi un desert, chec pufos cu dovleac.
- Rețeta lui Chef Horia Manea de mâncărică de dovlecel
- Pașii simpli pe care să îi urmezi
Brioșe aperitiv cu spanac și cașcaval
- 50 g baby spanac
- 250 ml iaurt
- 150 g făină
- 1 ou
- 50 g cașcaval
- 40 g unt topit
- 7 g praf de copt
- 10 g pudră de usturoi
- Sare
- Piper
Se pregătește aluatul, amestecând untul topit, un ou, iaurtul, un praf de sare și unul de piper. Apoi, se adaugă praful de copt și făina. Între timp, se călește spanacul cu sare și pudră de usturoi și se adaugă în aluat. Se presară și cașcaval. Compoziția se toarnă într-o tavă specială pentru brioșe, tapetată cu unt și se introduce la cuptor la 180 de grade, pentru 15 minute.
Mâncărică de dovlecei
- 3 dovlecei
- 250 g roșii decojite
- 2 cepe
- 3-4 căței de usturoi
- 1 legătură mărar
- 200 g salam chorizo
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Salamul chorizo se prăjește în ulei de măsline. În sucul rezultat, se călesc ceapa și usturoiul. Apoi, se adaugă dovlecelul tăiat cubulețe.
Se condimentează cu sare, piper și, după gust, foi de dafin și boia dulce. Ulterior, se continuă cu apă și roșii decojite. Se lasă la fiert pentru 15 minute. Se adaugă salamul chorizo și se presară mărarul.
Chec pufos cu dovleac
- 340 g piure de dovleac plăcintar
- 250 g făină
- 160 g zahăr tos
- 110 g zahăr brun
- 60 ml iaurt
- 2 ouă
- 15 g scorțișoară
- 5 g nucșoară
- 7 g praf de copt
- 7 g bicarbonat de sodiu
- 3 g pudră de ghimbir
- 175 g unt topit
Inițial, se coace dovleacul timp de 30 de minute, la 200 de grade. Apoi, se amestecă sub blenderul vertical, până devine o pastă omogenă. Se pregătește aluatul, amestecând iaurtul, ambele tipuri de zahăr, două ouă, untul topit, scorțișoara, nucșoara și pudra de ghimbir.
Apoi, se încorporează piureul de dovleac, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și făina. Între timp, se pregătește crema, amestecând scorțișoara, zahărul și untul. Compoziția se mută într-o tavă tapetată cu unt și făină, se adaugă și crema de scorțișoară deasupra și se introduce la cuptor, pentru 20 de minute, la 180 de grade.