Rețeta lui Chef Horia Manea de mititei delicioși. Cum să îi pregătești
Publicat pe 01.05.2025 la 09:29 Actualizat pe 01.05.2025 la 09:29
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, zacuscă de vinete, un fel principal, mititei cu muștar, cartofi prăjiți și salată de vară şi un desert, poale-n brâu.
- Rețeta lui Chef Horia Manea de mititei delicioși
- Cum să îi pregătești
Zacuscă de vinete
- Vinete coapte – 500 gr.
- Ardei capia copți – 250 gr.
- Ceapă galbenă – 125 gr.
- Suc de roșii – 125 ml.
- Ulei de floarea soarelui – 70 ml.
- Sare
- Piper
- Foi de dafin
- Pâine pentru servit
Se călește ceapa. Ulterior, se adaugă vinetele tocate și ardeiul copt. Se condimentează cu sare și piper. Se adaugă sosul de roșii și foile de dafin. Se lasă pe foc o oră. Se servește pe pâine.
Mititei cu muștar, cartofi prăjiți și salată de varză
- Mititei – 5 buc.
- Muștar
- Cartofi – 3 buc
- Ulei de floarea soarelui pentru prăjit
- Varză – 1 buc
- Mărar – 1 legatura
- Sare
- Piper
- Oțet
- Ulei
Micii se prăjesc pe grătar și cartofii în baie de ulei. Micii se servesc alături de cartofii prăjiți și de salata de varză, asezonată cu sare, piper, mărar și ulei de măsline.
Poale-n brâu
Aluat
- Făină – 500 gr.
- Drojdie proaspată – 25 gr.
- Lapte – 250 ml.
- Ou – 1 buc.
- Zahăr – 75 gr.
- Unt topit – 60 gr.
- Sare
- Coajă de lămâie
- Coajă de portocale
- Esență de rom
- Umplutură
- Brânza de vaci – 350 gr.
- Gălbenuș de ou – 4 buc.
- Zahăr – 60 gr.
- Griș – 25 gr.
- Coajă de lămâie – 10 gr.
- Stafide – 150 gr.
Se mestecă drojdia, făina, zahărul, un ou, esența de rom, și laptele. Se frământă aluatul și se adaugă unt. Între timp, se pregătește umplutura, amestecând brânza de vaci, gălbenuș de ou, grișul, zahărul, coajă de lămâie, coajă de portocală și stafide.
Aluatul se întinde cu ajutorul unui sucitor și se împarte în părți egale. Fiecare parte se umple cu brânza de vaci și se închide. Se introduc la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.