Rețeta lui Chef Horia Manea de pârjoale moldoveneşti. Ingredientul care nu trebuie să lipsească
Publicat pe 19.08.2025 la 11:31 Actualizat pe 19.08.2025 la 11:31
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, pateuri calde cu cartofi dulci şi bacon, un fel principal, pârjoale moldoveneşti, şi un desert, fursecuri diamant.
- Pârjoale moldoveneşti după rețeta lui Chef Horia Manea
- Ingredientul pe care nu trebuie să-l omiți
Rețetă pateuri calde cu cartofi dulci şi bacon
Ingrediente:
1 aluat foitaj
1 ou
200 g cartofi dulci
150 g ricotta
60 g bacon
40 g parmezan ras
1 fir ceapă verde
Sare
Piper
Ulei
Mod de preparare:
Cartofii dulci se condimentaeză cu sare, piper, se adaugă ulei de măsline şi se introduc la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade. Între timp, se pregăteşte umplutura pentru pateuri. Se căleşte baconul. Apoi, se amestecă împreună cu ceapa verde, cartofii dulci şi pătrunjelul. Aluatul foitaj se împarte egal. Fiecare parte se umple cu compoziţia pregătită anterior, ricotta şi parmezan. Pateurile se ung cu ou şi se introduc la cuptor la 180 de grade, 15 minute.
Rețetă pârjoale moldoveneşti
Ingrediente:
250 g carne de porc tocată
50 g pâine uscată
1 cartof
2 cepe
3-4 căţei de usturoi
1 ou
1 legătură mărar
Pesmet
Sare
Piper
Ulei de măsline
Mod de preparare:
Ceapa se căleşte la foc mic. Apoi, se amestecă împreună cu usturoiul, mărarul, un ou, cartoful ras, bucăţele mici de pâine înmuiată în apă, şi carnea tocată. Se condimentează cu sare şi piper. Se formează pârjoalele, se trec prin pesmet şi se lasă la prăjit în baie de ulei.
Rețetă fursecuri diamant
Ingrediente:
250 g făină
250 g unt
250 g zahăr pudră
2 ouă
2 g sare
10 g zahăr vanilat
Cu ajutorul unui mixer, se amestecă untul topit împreună cu zahărul pudră. Apoi, se adaugă ouăle şi zahărul vanilat. Se încorporează şi făina. Cu lingura, se formează fursecurile. Se introduc la cuptor la 180 de grade, pentru 10-12 minute.