Rețeta lui Chef Horia Manea de pui chinezesc cu lămâie și orez jasmine. Secretul pentru un preparat delicios
Publicat pe 14.11.2025 la 12:09 Actualizat pe 14.11.2025 la 12:09
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, o salată de varză de Bruxelles, un fel principal, pui chinezesc cu lămâie și orez jasmine, și un desert, biluțe carrot cake.
- Pui chinezesc cu lămâie și orez jasmine
- Rețeta lui Chef Horia Manea
Salată de varză de Bruxelles
- 450 g varză de Bruxelles
- 55 g nuci
- 100 g bacon
- 50 g struguri
- 30 ml miere
- 22 ml cremă balsamică
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Varza Bruxelles și baconul se asezonează cu ulei de măsline, sare și piper și se introduc la cuptor la 180 de grade, pentru 12 minute. Se pregătește dressingul, amestecând ulei de măsline, miere, cremă balsamică, sare și piper. Într-un bol încăpător, se amestecă varza, baconul, dressingul, nucile mărunțite, strugurii. Se amestescă totul.
Pui chinezesc cu lămâie și orez jasmine
- 300 g piept de pui
- 1 ou
- 30 g amidon
- 80 ml suc de lămâie
- 40 g miere
- Coajă de lămâie
- 10 g usturoi pudră
- 20 h zahăr brun
- 60 ml sos de soia
- 20 g mix de susan
- 8 g amidon
- 120 ml apă
- 250 g orez jasmine
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Pieptul de pui se lasă la marinat în amestecul format din ou, sare, piper, pudră de usturoi, coajă de lămâie, sos de soia și amidon. Se lasă la prăjit în ulei de măsline. În sucul rezultat, se adaugă soul de soia, mierea, zahărul brun, pudra de usturoi și zeamă de lămâie. Apoi, se continuă cu apa combinată cu amidon, și puiul. Puiul se servește alături de orez jasmine.
Biluțe carrot cake
- 250 g morcov
- 120 g nuci
- 150 g curmale
- 25 g fulgi de ovăz
- 15 g fulgi de cocos
- 3 g scorțișoară
- 300 g ciocolată albă
Într-un chopper, se amestecă morcovii, fulgii de cocos, ovăzul, nucile, scorțișoara și curmalele. Se formează biluțele și se lasă la frigider timp de 30-40 minute. Se servesc glazurate cu ciocolată topită.