Rețeta lui Horia Manea de ciorbă de pui a la grec. Un ingredient secret o transformă într-o delicatesă
Publicat pe 27.06.2025 la 12:36 Actualizat pe 27.06.2025 la 12:36
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată de castraveţi cu somon afumat, un fel principal, ciorbă de pui a la grec, şi un desert, brioşe de ciocolată.
- Rețetă delicioasă de ciorbă de pui a la grec
- Horia Manea a prezentat toți pașii
Salată de castraveţi cu somon afumat
- Castraveţi
- Somon afumat
- Avocado
- Ceapă roşie
- Capere
- Seminţe susan
- Cremă de brânză
- Ulei de măsline
- Usturoi
- Suc de lămâie
- Mărar
- Miere
- Sare
- Piper
Într-un bol încăpător se amestecă castraveţii, avocadoul, ceapa, caperele, somonul afumat şi mărarul tocat fin. Se adaugă şi dressingul, format din cremă de brânză, usturoi, ulei de măsline, miere, sare, piper.
Ciorbă de pui a la grec
- Carne de pui
- Ceapă
- Morcov
- Păstârnac
- Ţelină
- Orez
- Ardei gras
- Smântână
- Gălbenuşuri
- Zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
- Mărar
Carnea de pui se lasă la fiert. Se adaugă ceapa, morcovul, ţelina şi ardeiul gras. Se lasă totul la fiert pentru 10-12 minute. Apoi, se scoate carnea şi se adaugă orezul. Între timp, se pregăteşte sosul, amestecând suc de lămâie, smântână şi gălbenuş de ou. La final, se adaugă carnea şi sosul, şi se presară mărar.
Brioşe de ciocolată
- Ouă
- Făină
- Cacao
- Zahăr brun
- Lapte
- Frişcă
- Ulei
- Sare
- Praf de copt
- Alune de pădure
Se amestecă ouăle, zahărul, laptele, uleiul şi frişca lichidă. Apoi, se adaugă făina împreună cu pudra de cacao şi praful de copt. Compoziţia se toarnă într-o tavă cu forme pentru brioşe. Tava se introduce la cuptor, pentru 17-18 minute, la 170 de grade.