Rețeta lui Horia Manea de scrumbie la tigaie cu mămăligă și usturoi. Un preparat delicios pentru sezonul cald
Publicat pe 05.05.2025 la 11:32 Actualizat pe 05.05.2025 la 11:32
Horia Manea a prezentat o rețetă delicioasă și perfectă pentru verile petrecute în familie: scrumbie la tigaie cu mămăligă și usturoi. Vezi de ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare.
- Cea mai bună rețetă de scrumbie la tigaie cu mămăligă și usturoi
- Cu ce desert poți să o combini
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, supă cremă de ciuperci, un fel principal, scrumbie la tigaie cu mămăligă și usturoi, şi un desert, ruladă cu cremă de mascarpone și căpșuni.
Supă cremă de ciuperci
- Ciuperci
- Ceapă
- Usturoi
- Cartofi
- Măsline
- Apă
- Smântână pentru gătit
- Sare
- Piper
- Cimbru
Se pun la călit ceapa și usturoiul. Se adaugă ciupercile și cartofii. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă apă. Se lasă la fiert. Ulterior, se amestecă sub blenderul vertical.
Scrumbie la tigaie cu mămăligă și usturoi
- Scrumbie
- Mălai
- Sare
- Apă
- Piper
- Usturoi
- Lămâie
Peștele se crestează și se umple cu felii subțiri de lămâie. Se lasă la prăjit pe grătar. Se servește alături de mămăligă și mujdei de usturoi.
Ruladă cu cremă de mascarpone și căpșuni
Blat
- Ouă
- Zahăr
- Făină
- Sare
- Esență vanilie
Cremă
- Mascarpone
- Frișcă lichidă
- Zahăr pudră
- Căpșuni
Se bat ouăle cu ajutorul unui mixer. Se încorporează zahărul și făina. Compoziția rezultată se introduce la cuptor la 160 de grade. Se pregătește crema. Cu ajutorul unui mixer, se amestecă mascarpone și zahăr pudră. Se încorporează frișca. Blatul de umple cu cremă, se adaugă un strat de cremă și un strat de căpșuni. Se rulează și este gata de servit.