Rețeta lui Horia Manea de spaghete aglio e olio. Sunt ușor de pregătit și au un gust delicios
Publicat pe 04.06.2025 la 14:12 Actualizat pe 04.06.2025 la 14:12
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată de roşii cu ceapă şi piersică caramelizată, un fel principal, spaghete aglio e olio, şi un desert, chec cu mere şi scorţişoară.
- Rețetă de spaghete aglio e olio
- Horia Manea îți prezintă modul de pregătire
Salată de roşii cu ceapă şi piersică caramelizată
- Roşii – 3,4 buc.
- Ceapă roşie – 1 buc.
- Ulei de măsline
- Oţet balsamic
Într-un bol se amestecă roşii, măsline, ceapă, pătrunjel, zeamă de lămâie, ulei de măsline, oţet balsamic, sare şi piper. Deasupra, se adaugă şi piersică caramelizată (feliile de piersică s-au caramelizat anterior în zahăr, la foc mic).
- Spaghete aglio e olio
- Spaghete – 200 gr.
- Usturoi – 3,4 catei
- Ulei de măsline – 50 ml.
- Fulgi de chilli – 3 gr.
Se căleşte usturoiul în ulei de măsline, se adaugă ardei iute, apă de la paste şi se lasă la fiert. Apoi, se adaugă pastele, se presară pătrunjelul şi fulgii de chilli.
Chec cu mere şi scorţişoară
- Mere – 2 buc.
- Făină – 200 gr.
- Zahăr – 150 gr.
- Ulei – 100 ml.
- Apă minerală – 150 ml.
- Scorţişoară – 5 gr.
- Praf de copt – 10 gr.
- Esenţă de vanilie – 5 gr.
- Sare
Se amestecă ouăle, se încorporează zahărul, se adaugă uleiul în fir subţire, esenţa de vanilie şi praful de copt împreună cu făina. Ulterior, se adaugă merele amestecate cu scorţişoară. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi se introduce la cuptor la 180 de grade, pentru 30 de minute.