Rețeta lui Horia Manea de spaghete cu legume. Un preparat perfect pentru weekend
Publicat pe 07.11.2025 la 14:12 Actualizat pe 07.11.2025 la 14:12
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, ciuperci umplute, un fel principal, spaghete cu legume, şi un desert, negresă de post.
- Rețeta lui Horia Manea de spaghete cu legume
- O delicatesă cu care să îți surprinzi familia în weekend
Ciuperci umplute
- 500 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- 10 ml zeamă de lămâie
- 2-3 căţei de usturoi
- 40 g măsline
- 1 ardei gras
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se pun la călit, în ulei de măsline, ceapa, usturoiul, codiţele ciupercilor tocate mărunt, măslinele, ardeiul gras. Se condimentează totul cu sare, piper şi zeamă de lămâie. Se presară mărar şi pătrunjel. Ciupecile se vor umple cu această compoziţie. Se introduc la cuptor, la 200 de grade, pentru 15 minute.
Spaghete cu legume
- 250 g paste
- 300 g ciuperci
- 1 ardei gras
- 1 legătură pătrunjel
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 1 ceapă
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se călesc ceapa, ciupercile, ardreiul gras şi ardeiul iute. Se adaugă pastele fierte anterior. Se presară pătrunjel.
Negresă de post
- 250 ml ulei
- 200 g făină
- 250 ml apă minerală
- 40 g cacao
- 250 g zahăr
- 50 g nuci
- 5 ml esenţă de rom
- 50 g stafide
- 300 g gem
- 8 g praf de copt
Se amestecă apa minerală, uleiul şi zahărul. Apoi, se adaugă praful de copt, esenţa de rom, pudra de cacao, făina, gemul şi stafidele. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu ulei şi făină. Se adaugă nuci. Tava se introduce la 180 de grade, pentru 35 de minute.