Rețeta lui Horia Manea de tagliatele de somon afumat și capere. Secretele unui preparat inedit
Publicat pe 25.11.2025 la 14:38 Actualizat pe 25.11.2025 la 14:38
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, salată de fenicul cu portocală, un fel principal, tagliatele cu somon afumat şi capere, și un desert, biscuiţi cu unt de arahide.
- Cum se prepară tagliatelele de somon afumat și capere
- Desertul simplu, care îți bucură papilele gustative
Salată de fenicul cu portocală
1 fenicul
2 portocale
1 rodie
1 ceapă roşie
100 g baby spanac
50 g măsline
15 ml zeamă de lămâie
20 g parmezan ras
Sare
Piper
Ulei de măsline
Se amestecă feniculul tăiat fâşii, spanacul, măslinele, ceapa tăiată solzişori, portocala şi fructele de rodie. Se adaugă zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare şi piper.
Tagliatele cu somon afumat şi capere
300 g tagliatele
120 g somon afumat
10 g capere
2 căţei de usturoi
1 ceapă
200 ml sos de roşii
70 g parmezan
1 legătură pătrunjel
Ulei de măsline
Sare
Piper
Se pun la călit ceapa şi usturoiul. Apoi, se adaugă caperele şi somonul. Se adaugă sosul de roşii şi se lasă la fiert încă 3 minute. Se adaugă pastele fiert, apă de la paste ş iun praf de piper. La final, se presară parmezan ras.
Biscuiţi cu unt de arahide
90 g unt
40 g zahăr alb
40 g zahăr brun
1 ou
140 g unt de arahide
20 g migdale
190 g făină
5 g praf de copt
Se amestecă untul împreună cu zahărul brun şi cel alb. Apoi, se continuă cu oul, untul de arahide, praful de copt, făina şi migdalele. Se formează biscuiţii şi se introduc la cuptor, la 180 de grade.