Rețeta lui Horia Manea de tocăniţă de ceapă. Câte minute se lasă la fiert
Publicat pe 20.11.2025 la 16:00 Actualizat pe 20.11.2025 la 16:00
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, bruschete tomnatice cu dovleac copt şi brânză de capră, un fel principal, tocăniţă de ceapă, şi un desert, prăjitură cu merişoare.
- Rețeta lui Horia Manea de tocăniţă de ceapă
- Cât timp trebuie să o lași la fiert
Bruschete tomnatice cu dovleac copt şi brânză de capră
- Busuioc proaspăt
- Pâine artizanală
- Piure de dovleac copt
- 50 g miere
- 80 g brânză de capră moale
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Dovleacul se asezonează cu miere, zahăr, ulei de măsline, sare, piper şi se introduce la cuptor la 180 de grade, pentru 30 de minute. Dovleacul se pasează cu o furculiţă, se adaugă iar sare, piper şi ulei de măsline, şi se serveşte pe pâine, alături de brânză de capră.
Tocăniţă de ceapă
- 800 g ceapă
- 1 ardei gras roşu
- 1 morcov
- 5 g boia dulce
- 30 g pastă de tomate
- 2 foi de dafin
- 15 g zahăr
- 100 ml apă
- 1 legătură pătrunjel
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se pun la călit, în ulei de măsline, ardeiul roşu, morcovii şi ceapa. Se condimentează cu sare, piper, boia dulce şi zahăr. Apoi, se continuă cu apa, pasta de tomate şi foile de dafin. Se lasă la fiert 15-20 de minute şi se presară pătrunjelul.
Prăjitură cu merişoare
- 190 g făină
- 5 g praf de copt
- 90 ml ulei de măsline
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- 60 ml zeamă de portocală
- 60 ml lapte
- 4 g coajă de portocală
- 150 g merişoare
- 15 g făină
Se amestecă uleiul de măsline, zahărul, laptele, ouăle, zeama de la o portocală, coajă de portocală, praful de copt şi făina. Compoziţia se mută într-o tavă tapetată cu unt şi făină. Se adaugă merişoarele. Tava se introduce la 175 de grade, pentru 40 de minute.