Rețeta lui Horia Manea de tocăniță de vită cu dovleac și ciuperci. Iată cum se prepară
Publicat pe 24.11.2025 la 15:38 Actualizat pe 24.11.2025 la 15:38
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, plăcintă aperitiv cu sparanghel, un fel principal, tocăniţă de vită cu dovleac şi ciuperci, și un desert, prăjitură pufoasă cu pere şi scorţişoară.
- Cum se prepară plăcinta cu sparanghel
- Rețeta ideală de tocăniță de vită cu dovleac și ciuperci
- Desertul minune: prăjitură pufoasă cu pere și scorțișoară
Plăcintă aperitiv cu sparanghel
1 aluat foitaj
1 legătură de ceapă verde
50 g unt
1 ou
7 g boia dulce
200 g caşcaval
10 g sparanghel
10 g mix susan
Sare
Piper
Ulei de măsline
Sparanghelul se lasă la sotat. Se adaugă sare şi boia dulce. Apoi, se continuă cu untul. Lateralele aluatului foitaj se ung cu ou, se adaugă sare şi mix de susan. Interiorul aluatului se umple cu caşcaval şi sparanghel sotat anterior. Se adaugă ceapă verde şi boia dulce. Tava se introduce la cuptor, la 180 de rade, pentru 15 minute.
Tocăniţă de vită cu dovleac
350 g pulpă de vită
1 ceapă
2 căţei de usturoi
1 morcov
100 g ciuperci
200 ml apă
300 g dovleac
100 ml vin roşu
20 g pastă de roşii
2 foi de dafin
3 g cimbru
Sare
Piper
Ulei de măsline
Carnea de vită se condimentează cu sare, piper şi se lasă la prăjit. Apoi, se adaugă morcovii, ceapa, usturoiul, dovleacul şi ciupercile. Se lasă 3-4 minute pe foc şi, apoi, se stinge totul cu vin roşu. Se adaugă apă, pastă de tomate şi foi de dafin.
Prăjitură pufoasă cu pere şi scorţişoară
2 pere
3 ouă
100 g unt topit
150 h zahăr
150 g făină
10 g praf de copt
5 g scorţişoară
10 g zahăr vanilat
10 g zahăr brun
Se amestecă ouăle, zahărul, untul topit, scorţişoara, praful de copt şi făina. Compoziţia se mută într-o tavă tapetată cu unt şi făină. Se adaugă perele şi zahărul vanilat. Tava se introduce la cuptor, la 180 de grade, pentru 20 de minute.