Steak de vită cu ragu de legume după rețeta lui chef Janni Alexandridis, de la „Meniu de vedetă”. Cum prepari felul de mâncare într-un timp scurt
În episodul de astăzi din „Meniu de vedetă”, Chef Janni Alexandridis propune un meniu complet format dintr-o supă cremă de dovleac, steak de vită cu ragu de legume și un desert din pere coapte cu scorțișoară, nuci și înghețată.
- Steak de vită cu ragu de legume după rețeta lui chef Janni Alexandridis, de la „Meniu de vedetă”.
- Cum prepari trei feluri de mâncare într-un timp scurt
- Detalii pas cu pas
Pentru felul întâi, sunt necesare: jumătate de dovleac, curățat și tăiat în cubulețe, o ceapă albă, 50 g de ghimbir curățat și tăiat tot în cubulețe mici, jumătate de ardei iute pentru o notă picantă, și condimente: se va folosi un mix de turmeric, sare și un baton de scorțișoară.
Într-o oală, se adaugă două linguri de ulei de măsline și una de unt și se lasă la încins. Mai apoi, se adaugă ceapa, ghimbirul și ardeiul iute. Se lasă la călit, la foc mic, pentru un gust minunat. Secretul rețetei constă în adăugarea unui baton de scorțișoară timp de 5 minute pe fundul oalei, pentru intensificarea gustului. Pentru intensificarea culorii, se presară și turmeric. Apoi, se adaugă dovleacul și se călesc împreună. Se pregătesc 2 litri de apă, se toarnă peste compoziție și se lasă la fiert aproximativ 30 minute.
La final, pentru a deveni cremoasă, se adaugă smântâna de gătit și un praf de piper și se amestecă sub blenderul vertical. Supa este gata!
Ingrediente starter-Supă cremă de dovleac:
- 1/2 dovleac
- 100 g unt
- 1 ceapă albă
- 50 g ghimbir
- 1/2 ardei iute
- 30 g turmeric
- 1 baton de scorțișoară
- 80 ml smântână de gătit
- ulei măsline
- sare
Pentru felul principal, se pregătesc mai întâi, legumele.
Într-o oală de dimensiune medie, se adaugă ulei și se lasă la încins. Se adaugă, pe rând, legumele: ceapa verde tăiată rondele, ceapa roșie tăiată cubulețe și cățeii de usturoi tăiați mărunt, și se călesc la foc mic 3-4 minute împreună cu sarea, zahărul brun și oțetul. La final, se adaugă roșiile cherry tăiate pe jumătate, și ardeiul gras. Timp de 15 minute se vor fierbe toate legumele pentru a rezulta un ragu de legume suculent.
Rețeta se continuă cu pregătirea fripturii de vită. Se elimină partea de grăsime, pentru a o folosi în prăjirea fripturii. Carnea se condimentează cu sare și piper.
Se pune grăsimea în tigaie la topit și se adaugă vita în același gust. Pentru o crusta perfectă, se va prăji câte 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mare. La final, se adaugă untul, cimbrul și usturoiul.
Când carnea este gata, se trece la plating. Carnea se taie felii și se așează pe farfurie sub patul de legume gătite anterior.
Ingrediente fel principal- Steak de vită cu ragu de legume:
- o legătură de ceapă verde
- 1 ceapă roșie
- 8 roșii cherry
- 3 căței usturoi
- 1 ardei gras
- ulei de măsline
- 15 g sare
- 15 g zahăr brun
- 30 g oțet
- cimbru
- sare
- piper
- 220 g carne de vițel
Pentru desert, într-o oală mică se adaugă 100 g unt topit, o lingură de scorțișoară, o lingură de zahăr brun pentru caramelizare și se amestecă împreună. Se vor folosi 4 pere tăiate pe jumătate, curățate în prealabil de sâmburi. Într-o tavă, se așează perele, peste care se toarnă sosul caramelizat. Pentru mai mult gust, se adaugă și nuci. La final, încă o tură de sos caramelizat și puțin vin alb pentru o savoare intensă. Se adaugă la cuptor pentru 20 minute.
După ce este gata, se adaugă o cupă de înghețată în funcție de preferințe și se poate servi preparatul.
Ingrediente desert- Pere coapte cu scorțișoară, nuci și înghețată
- 100g unt
- 15 g scorțișoară
- 4 pere
- 100 ml vin alb
- o lingură de înghețată
- nuci