Rețeta savuroasă de paella catalană, a lui Horia Manea. Cum gătești acest preparat originar din Spania
Publicat pe 22.05.2025 la 11:49 Actualizat pe 22.05.2025 la 11:49
Horia Manea îți prezintă o rețetă delicioasă de paella catalană, în emisiunea Meniu de vedetă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar rezultatul este fabulos. Horia Manea și-a dezvăluit toate secretele acestei delicatese originară din Spania.
- Cum gătești paella catalană
- Horia Manea a prezentat toate ingredientele de care ai nevoie
Episodul de astăzi vă propune un meniu complet, format dintr-un starter, crochete cu șuncă, un fel principal, paella catalană, şi un desert, cremă catalană.
Crochete cu șuncă
- Unt
- Făină
- Lapte
- Șuncă
- Sare
- Piper
- Nucșoară
- Ou
- Pesmet
Se amestecă, la foc mic, untul împreună cu făina, ulterior adăugându-se laptele. Se presară nucșoară și se mai lasă pe foc încă 5 minute. Se lasă la frigider cât mai mult timp. Se prăjește șunca, se amestceă împreună cu sosul, se condimentează cu sare și piper. Se trece aluatul prin făină, sub formă de biluțe, prin ou și pesmet. Se lasă la prăjit în baie de ulei.
Paella catalană
- Orez
- Pulpe pui dezosate
- Creveți
- Fructe de mare
- Ceapă
- Roșii
- Ardei roșu
- Supă de pui
- Șofran
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
- Boia dulce
- Pătrunjel
Puiul se condimentează cu sare, piper şi condimente speciale de paella sau şofran. Se adaugă ceapa, ardeiul, roşiile, orezul, supă de pui,. Din momentul în care a dat în clocot, se lasă încă 7-10 minute pe foc, până se găteşte orezul. Se adaugă fructele de mare. Se lasă încă 10-12 minute pe foc şi se presară pătrunjel.
Cremă catalană
- Lapte
- Ou
- Amidon
- Zahăr
- Scorţişoară
- Coajă portocală
- Zahăr brun
Se amestecă laptele, coaja de portocală şi scorţişoara. Se lasă la infuzat, la foc mic. Cu ajutorul unui mixer, se amestecă gălbenuşurile, zahărul şi amidonul. Se adaugă laptele. Lichidul se mută pe foc, amestecând energic până se îngroaşă. Se lasă la frigider