Saramură de crap după rețeta lui Chef Horia Manea. Un preparat delicios pe care să îl încerci în zilele cu dezlegare la pește
Publicat pe 03.03.2025 la 10:00 Actualizat pe 03.03.2025 la 10:00
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, supă cremă de cartofi, un fel principal, saramură de crap, și un desert, chec cu cacao.
- Saramură de crap după rețeta lui Chef Horia Manea
- O idee simplă și delicioasă de preparat pentru zilele cu dezlegare la pește
Supă cremă de cartofi
- 5 cartofi
- 1 morcov
- Țelină
- Apio
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
- Smântână
- 600 ml. apă
Legumele se pun la călit, condimentându-se cu sare și piper. Ulterior, se adaugă și cartofii tăiați cubulețe și ulei de măsline. După ce s-au călit suficient, se mută într-o oală, se adaugă apă și se lasă la foc mediu-intens pentru 30 de minute. Se adaugă sare și piper, trei linguri de smântână de gătit și, sub mixerul vertical, se amestecă totul. Supa cremă este gata.
Saramură de crap
- Crap
- Roșii
- Ardei gras
- Pătrunjel
- Usturoi
- Foi dafin
- Sos de roșii
- Piper boabe
- Sare
- Ulei de măsline
- Sare grunjoasă
- Ceapă
Într-un bol, se amestecă toate legumele tăiate rondele. Se asezonează cu ulei de măsline, sare, piper, și se prăjesc în tigaie. Ulterior, se prăjește și peștele pe pat de sare. Între timp, se pune la fiert sosul de roșii, se adaugă peștele și, la final, legumele. Se presară pătrunjel.
Chec cu cacao
- 6 ouă
- 200 gr. făină
- 200 gr. zahăr
- 80 ml. apă
- 20 gr. cacao
Albușurile se bat spumă. Între timp, se pregătește siropul din apă cu zahăr și se adaugă peste spumă.
Ulterior, se adaugă gălbenușurile, pe rând, amestecând continuu cu mixerul. Se încorporează și făina, se adaugă pudră de cacao, se amestecă, și se adaugă într-o tavă tapetată cu unt. Se lasă la cuptor 20-25 de minute, la 170 de grade.