Shaorma de pui după rețeta lui Chef Janni Alexandridis de la „Meniu de vedetă”. Cum să pregătești sosul
În ediția de astăzi, Chef Janni Alexandridis a propus, la fel ca de fiecare dată, un meniu complet format dintr-un starter, ayran cu mentă și lime, un fel principal, shaorma de pui, şi un desert, souffle de ciocolată.
- Shaorma de pui după rețeta lui Chef Janni Alexandridis de la „Meniu de vedetă”
- Cum să pregătești sosul
Ingrediente starter - Ayran cu mentă și lime
- iaurt
- apă
- mentă
- lime
Într-un pahar, se adaugă 3 linguri de iaurt, un praf de sare și mentă. Peste, se toarnă apă minerală și se amestecă.
Ingrediente fel principal - Shaorma de pui
- pâine libaneză
- pulpe de pui dezosate
- pastă de roșii
- iaurt
- chimion
- oregano
- lămâie
- pătrunjel
- piper
- sare
- boia de ardei
- ceapă
- castraveți murați
Carnea de pui se taie în fâșii subțiri și se marinează în iaurt grecesc amestecat cu boia dulce, o linguriță chimion, sare, oregano uscat, usturoi ras, bulion și zeamă de lămâie. Se lasă în frigider pentru 30 de minute, timp în care se pregătește sosul.
Sub blenderul vertical se amestecă 13 căței de usturoi, ulei de măsline, un praf de sare. La final, pentru o textură mai cremoasă, se adaugă și o lingură de iaurt grecesc. Ca legume, se vor folosi felii subțiri de castraveți murați și o salată de ceapă, pătrunjel, un praf de zahăr, zeamă de lămâie, ulei de măsline și piper măcinat.
Carnea marinată se lasă pentru 10 minute în cuptor, la 220 de grade. Când carnea este gata, se formează shaorma. Se unge lipia cu sos de usturoi, se adaugă carnea, salata de ceapă, castraveții murați, sare și piper și se închide lipia. Lipiile se ung cu un sos format din ulei de măsline, bulion, boia și piper. Se prăjesc pe o plită încinsă.
Ingrediente desert - Souffle de ciocolată
- ouă
- cremă de cicolată
Se separă două ouă. Peste gălbenușuri se adaugă cremă de ciocolată. Albușurile se bat spumă tare. Peste crema de ciocolată se adaugă albușurile și se amestecă, până când se încorporează complet.
Aluatul se toarnă în formă și se lasă în cuptor la 170 de grade, pentru 17 minute. Se servește ornat cu zahăr pudră și fructe.