Spaghete cu fructe de mare după rețeta lui Chef Horia Manea. O idee simplă și delicioasă de prânz sau cină
Publicat pe 17.03.2025 la 11:52 Actualizat pe 17.03.2025 la 12:46
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, waffles cu spanac şi caşcaval, un fel principal, spaghete cu fructe de mare, şi un desert, budincă de macaroane cu brânză.
- Spaghete cu fructe de mare
- Rețeta lui Chef Horia Manea pentru un preparat delicios
Waffles cu spanac şi caşcaval
- Iaurt grecesc 10% - 350 gr.
- Lapte 3,5% minim – 50 ml.
- Unt 82% - 100 gr.
- Făină – 320 gr.
- Praf de copt – 10 gr.
- Spanac tocat
- Mozzarella
- Sare
Sub blenderul vertical, se amestecă spanacul. Între timp, se pregăteşte aluatul, amestecând cu un tel iaurtul grecesc, untul topit şi două ouă. Ulterior, se adaugă praful de copt, făina şi laptele. Se adaugă sarea, mozzarella şi spanacul. Aluatul se toarnă în aparatul special pentru waffles. Se lasă în jur de 2 minute.
Spaghete cu fructe de mare
- Spaghete
- Sos de roşii
- Usturoi
- Tentacule de caracatiţă
- Creveţi
- Scoici
- Unt
- Pătrunjel
- Apă
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Pastele se lasă la fiert 7-8 minute. Se căleşte usturoiul în ulei de măsline. Se adaugă feliile de caracatiţă şi midiile. Se stinge cu vin şi se lasă la fiert până când se evaporă alcoolul. Se adaugă sosul de roşii, apă de la paste, piper şi sare. Când sosul de roşii fierbe, se adaugă pastele şi creveţii. Se stinge plita, se adaugă pătrunjel şi unt.
Budincă de macaroane cu brânză
- Macaroane/melcişori (paste)
- Smântână
- Brânză de vaci
- Zahăr
- Ouă
- Zahăr vanilat
Se pregăteşte compoziţia, amestecând brânza de vaci şi zahărul, până când cel din urmă se topeşte. Ulterior, se încorporează smântâna, un ou şi zahărul vanilat.
Se adaugă stafidele şi pastele fierte. Se mută compoziţia într-o tavă pentru cuptor tapetată cu unt şi se unge cu ou deasupra. Se introduce tava la cuptor pentru 20-25 minute, la 170 de grade.