Spaghete cu legume. Rețeta simplă și delicioasă a lui Chef Horia Manea
Publicat pe 08.12.2025 la 12:03 Actualizat pe 08.12.2025 la 12:04
În episodul de astăzi de la Meniu de vedetă, Chef Horia Manea a propus un meniu complet, format dintr-un starter, plăcintă cu gălbiori și somon, un fel principal, spaghete cu legume, şi un desert, plăcintă cu morcov și portocală.
- Rețeta lui Chef Horia Manea de spaghete cu legume
- Cum să le pregătești
Plăcintă cu gălbiori și somon
- 1 aluat foitaj
- 350 g gălbiori
- 150 g somon afumat
- 1 ou
- 100 g cașcaval afumat
- Cimbru proaspăt
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Gălbiorii se călesc în ulei de măsline. Mijlocul aluatului foitaj se umple cu somon afumat, gălbiorii căliți anterior, cașcaval afumat, cimbru, iar lateralele se ung cu ou, peste care se adaugă sare și piper. Plăcinta se introduce la 180 de grade, pentru 12 minute.
Spaghete cu legume
- 300 g spaghete
- 150 g zucchini
- 50 g broccoli
- 50 g conopidă
- 1 ceapă
- 150 g ciuperci
- 2 căței usturoi
- 1 crenguță de salvie
- 40 ml smântână de gătit
- 30 g parmezan
- Sare
- Piper
- Ulei de măsline
Se călesc ceapa și usturoiul. Se adaugă sare, piper și crenguța de salvie. Apoi, se continuă cu zucchiniul, ciupecile și conopida. La final, se adaugă smântâna de gătit, pastele fierte anterior și parmezanul.
Plăcintă cu morcov și portocală
- 250 g morcov
- 3 ouă
- 120 ml ulei
- Coajă de portocală
- 350 g făină
- 150 g zahăr
- 50 ml zeamă de portocală
- 10 g praf de copt
Într-un chopper se amestecă morcovii, coaja de portocală și zeama de portocală. Apoi, se adaugă zahărul și ouăle. Compoziția se mută într-un bol și se amestecă împreună cu praful de copt și făina. Aluatul se lasă la cuptor, la 180 de grade, pentru 40 de minute.