Știrile Antena Stars. În ce situații poate o branulă să provoace o infecție. Medicul Tudor Ciuhodaru, declarații despre cazul lui Florin Piersic: ”Poate ajunge...” / VIDEO
Starea de sănătate a lui Florin Piersic s-a agravat după ce a contactat o infecție de la o branulă aplicată în spital. În aceste momente, marele actor se confruntă cu probleme mari, motiv pentru care este important să știm la ce riscuri ne expunem. Iată ce spune medicul Tudor Ciuhodaru despre situațiile în care o branulă poate să provoace o infecție.
- Cât de mari sunt șansele ca o branulă să provoace o infecție
- Ce influențează starea de sănătate a pacienților
Florin Piersic se confruntă cu probleme grave în această perioadă, după ce în organismul său a apărut o infecție în urma unei branule. Acest tip de incidente a fost mai rar văzut, însă poate provoca probleme foarte grave în organism, chiar și deces. Așadar, medicii trag un semnal de alarmă în acest caz.
În ce situații poate o branulă să provoace o infecție
După cum știm deja, toate infecțiile din corp sunt periculoase, căci toate au șanse mari să se extindă, cu atât mai mult una generată de o branulă. Însă, cele care fac diferența sunt șansele organismului să își revină și să elimine infecția. Acest lucru depinde și de alte aspecte.
Conform medicului Tudor Ciuhodaru, acest tip de infecții apar mai ales în cazul persoanelor vârstnice, trecute de vârsta de 60 de ani. De asemenea, pacienții care suferă de alte boli, inclusiv cronice, au șanse mai mici să își revină fără probleme din această infecție.
”Când vorbim despre o infecție stafilococică, într-un organism cu probleme, adică pacienți de peste 65 de ani, cu numeroase deficiențe imune, cu diabet asociat, bacteria aceasta periculoasă poate ajunge din aproape în aproape să colonizeze articulația, sau pur și simplu un traumatism major, o simplă zgârietură poate face ca acest germen să ajungă la articulație și să facă un adevărat dezastru”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, la Știrile Antena Stars.
Cât de periculoase sunt branulele
Branulele sunt esențiale pentru diferite tratamente și sunt foarte folosite de medici, astfel că este greu să te ferești de ele.
Însă, conform medicului Tudor Ciuhodaru, problema nu este la branulele în sine, ci la modul în care ele sunt îngrijite după ce au fost aplicate. Acest aspect poate să determine dacă pacientul este sau nu în siguranță.
”Problema este cum sunt întreținute ulterior și ce condiții sunt îndeplinite, inclusiv din punctul de vedere al celui care primește această branulă. Cea mai frecventă infecție din secțiile de terapie intensivă din întreaga lume este cea de cateter, adică de branulă”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru.