Xtra Night Show. Declarațiile făcute de fostul director general al fabricii de columbeanit a lui Irinel Columbeanu. Ce spune despre betonul minune: "Era, de fapt..." / VIDEO
Cu mai bine de un deceniu în urmă, Irinel Columbeanu s-a împrumutat de 7 milioane de euro de la bănci pentru a deschide o fabrică de ciment în Gorj, la Târgu-Cărbunesti. Ar fi girat atunci cu mai multe apartamente din București, câteva terenuri, dar și bunuri din vila de la Izvorani. Ce declarații a făcut fostul director general al fabricii de columbeanit a lui Irinel Columbeanu.
- Cu mai bine de un deceniu în urmă, Irinel Columbeanu s-a împrumutat de 7 milioane de euro de la bănci pentru a deschide o fabrică de ciment în Gorj
- Ce declarații a făcut fostul director general al fabricii de columbeanit
În anul 2006, Irinel Columbeanu deschidea o fabrică în Târgu Cărbunești. Acesta susținea atunci că a descoperit un nou ciment revoluționar care poate fi folosit și la temperaturi foarte scăzute.
Declarațiile făcute de fostul director general al fabricii de columbeanit a lui Irinel Columbeanu
În ediția din această seară a emisiunii Xtra Night Show, Toader Paști Cristian, fostul director general al fabricii de columbeanit a lui Irinel Columbeanu a făcut declarații despre betonul minune.
"Da, am venit alături de domnul Columbeanu la sfârșitul anului 2007 - 2008. Am fost încântat de ce voia dânsul să facă. Sigur că aveam foarte puține date tehnice ca să poți să analizezi cat de serioasă este treaba. Am mers lângă dânsul pe parcurs, mi-am dat seama că materialul era încă necopt pentru a ieși în piața materialelor de construcții care este o piață foarte solidă, o piață foarte puternică și îți trebuie în primul rând foarte mulți bani să-ți promovezi un produs bun.", a spus Toader Paști Cristian.
Fostul director general al fabricii de columbeanit al lui Irinel Columbeanu a declarat că acest beton era, de fapt, un produs în curs de acreditare. Nu era așadar acreditat ca și material pe piața materialelor din România.
"El era în curs de acreditare și avea foarte multe probleme din punctul ăsta de vedere. Eu și cu specialiștii din fabrică, pentru că vreau să vă spun că erau foarte buni specialiști în fabrică, am făcut un referat și am arătat să zic așa punctele negre ale acestui material.", a mai spus Toader Paști Cristian.
Toader Paști Cristian: "Columbeanitul de fapt era un gips"
De asemenea, fostul director general al fabricii de columbeanit al lui Irinel Columbeanu susține că betonul minune nu era, de fapt, un ciment, ci un ipsos.
"La un moment dat a plecat în Spania de unde luase licența pentru acest columbeanit… (...) Cred că și-a dat seama că ceea ce scrisesem noi acolo am avut dreptate. Columbeanitul nicidecum nu era un ciment, sau nu era un liant ca să spun așa, era un ipsos de mai bună calitate. (...) Columbeanitul de fapt era un gips, un ipsos. El putea fi valorificat foarte bine, dar nicidecum să îl valorifici pe post de ciment și să îl bagi în structura de rezistență. Mergea la gleturi, mergea la șape, mergea la alte lucruri în care, de fapt, l-am și folosit cu rezultate bune prin țară la momentul acela.", a mai declarat fostul director general al fabricii de columbeanit al lui Irinel Columbeanu.