Andrei Jilavu, clipe de coșmar după ce a fost infectat cu virusul dengue! Declarații exclusive despre starea lui de sănătate
Publicat pe 21.02.2025 la 22:53 Actualizat pe 21.02.2025 la 22:53
Andrei Jilavu a trecut prin clipe de coșmar după ce s-a infectat cu virusul dengue. Fostul concurent de la Burlăcița face declarații exclusive despre cum a contactat virusul, care au fost simptomele și care este starea lui de sănătate în acest moment.
- Andrei Jilavu, clipe de coșmar
- A fost infectat cu virusul dengue
- Care este starea lui de sănătate
Andrei Jilavu a fost, la un moment dat, unul dintre bărbații care făceau furori în showbiz-ul românesc. În viața sa au apărut nume celebre, precum Simona Trașcă și Eva Kent, iar la un moment dat au circulat zvonuri conform cărora ar fi avut o relație și cu Oana Roman, alături de care a prezentat o emisiune, acestea ne fiind confirmate.
Andrei Jilavu, clipe de coșmar după ce a fost infectat cu virusul dengue
Andrei Jilavu povestește despre experiența sa cu virusul dengue, o boală asociată de obicei cu țările exotice. Dacă inițial nu s-a speriat și nu a luat în serios riscul de a contracta virusul, ceea ce l-a neliniștit mai mult au fost simptomele care au apărut ulterior.
„Am contactat virusul dengue. Este o boală pe care o găsești mai mult în țările exotice. Eu am toate vaccinurile făcute, mai puțin pentru dengue, pentru că în momentul de față nu există. Eu am stat mai mult la piscina hotelului în Vietnam, nu am mers în junglă, nu m-am plimbat de nebun. Probabil, fiind aproape de apă, sunt mai mulți țânțari, iar clima este oricum umedă. Nu știu dacă faptul că am grupa sanguină A Rh pozitiv a influențat, dar pur și simplu m-a pișcat un țânțar. M-am tot scărpinat, nu m-am speriat, nu am luat în considerare faptul că pot lua un astfel de virus. Ceea ce m-a speriat ulterior au fost simptomele”, a declarat Andrei Jilavu pentru Spynews.ro.
Boala a debutat într-un mod dubios, după cum declară chiar Andrei Jilavu. Acesta s-a confruntat cu sângerări și dureri mari de stomac. În ciuda izolării și a încercărilor de a se auto-vindeca, durerile musculare și de oase, apărute ulterior, l-au determinat să solicite ajutorul medicilor.
„Simptomele au fost foarte dubioase, inițial virusul a debutat cu dureri mari de stomac, de cap, îmi curgea sânge pe nas, la un moment dat și scuipam sânge, aveam foarte multe simptome extraordinar de ciudate. Dar, datorită faptului că în gură aveam un gust amar, am sunat medicul de familie din țară. Acesta mi-a spus că este posibil să am ceva la fiere. M-am tratat cu ceaiuri, însă am ajuns la un moment dat în care nu mai puteam mânca nimic. Tot ce mâncam nu avea gust, am crezut că am COVID. Am stat izolat în cameră 3-4 zile, nu am putut mânca nimic. M-am speriat foarte tare atunci când au început să mă doară foarte rău oasele, carnea, așa cum este și supranumită boala: febra oaselor rupte. Am mers la recepția hotelului să cer ajutorul.”, a mai declarat fostul concurent de la Burlăcița.
Andrei Jilavu a hotărât să meargă singur la spital, după ce nu a reușit să se înțeleagă cu personalul hotelului unde era cazat. Ajuns la unitatea medicală, a fost internat de urgență, iar medicii i-au confirmat diagnosticul.
„Am cerut celor de la hotel să cheme o ambulanță, dar în Vietnam am înțeles că serviciile medicale sunt foarte slabe. Nu am reușit să mă înțeleg foarte bine cu cel de la recepție, așa că am hotărât să merg singur la spital. Am căutat cel mai bun spital și am mers acolo. M-au internat direct, după ce mi-au făcut analize. Medicii și-au dat seama că am dengue. Aveam și stare febrilă, și îmi apăruseră pete roșii pe corp și față, ca un fel de rujeolă, iar atunci doctorul mi-a spus că este un simptom clar al acestui virus. Am stat internat cam o săptămână.”, a mai declarat Andrei Jilavu.
După internare, i s-au administrat perfuzii, deoarece nu mai mâncase de câteva zile și starea sa era extrem de afectată. Andrei Jilavu a explicat că, atunci când contactezi virusul dengue, nivelul trombocitelor din sânge scade semnificativ, iar sângele devine mai lichid, ceea ce face ca acesta să nu mai poată coagula corespunzător. În prezent, Andrei Jilavu se simte bine, a depășit perioadele dificile, se află în România și urmează un regim alimentar recomandat de medici.
„Medicul m-a întrebat, pentru că trebuie să știi exact când au început simptomele, pentru ca ei să decidă cum să trateze boala. Am înțeles că de la mușcătura țânțarului până la primele simptome trec cam două săptămâni. După internare, m-au băgat direct pe perfuzii, pentru că nu mai mâncasem de câteva zile. Când contactezi acest virus, îți scade nivelul trombocitelor și, practic, sângele tău nu se mai coagulează și devine foarte lichid. Astfel, și calitățile tale locomotorii sunt slăbite, sângele nu mai circulă nici la creier, de aceea aveam și durerile de cap. Dacă nu ajungeam la spital, ar fi putut fi fatal.”, a mai adăugat acesta.